Autor: Kaubandus.ee • 21. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kraft Foods paisutas kasumit

USA toiduainetööstus Kraft Foods teatas kasvanud kvartaalsest kasumist, mis oli kooskõlas Wall Streeti prognoosidega.

Oreo küpsiste ja Cadbury šokolaadi valmistaja teenis neljandas kvartalis 830 miljonit dollarit ehk 47 senti aktsia kohta, vahendab Reuters. Aasta varem teenis firma vastavalt 540 miljonit dollarit ehk 31 senti.

Jättes välja teatud ühekordsed kulud, teenis firma kasumit 57 senti aktsia kohta, mis on Thomson Reutersi küsitletud analüütikute prognoosidega kooskõlas. Firma käibe kasvas 6,6%, 14,7 miljardi dollarini.

Kraft prognoosib, et 2012. aasta puhaskäive kasvab 5%, seda vaatamata Põhja-Ameerika toodete valiku kärpimisele, mis peaks käivet vähendama ühe protsendipunkti võrra.

Firma teatel loodetakse tegevuskasumi tõusu vähemalt 9% võrra püsivhindades, võttes arvesse kõrgemaid maksumäärasid ja neljaprotsendipunktist lööki kõrgematest pensionikuludest.

Krafti aktsia New Yorgi börsi eelturul kukkus 0,58%, 37,79 dollarini.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070