Autor: Kaubandus.ee • 23. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijakaitseamet sulges olmetehnika.ee ja olmetehnika.eu

Jaanuaris sulges tarbijakaitseamet internetiteenuse pakkujate abiga veebilehed olmetehnika.ee ja olmetehnika.eu, kuna tarbijad ei saanud nendest portaalidest tellitud kaupa kätte, samuti ei olnud võimalik kontakti saada ettevõtte esindajatega.

Ameti jaoks oli antud juhtum esmakordne, kus tarbijate huvide kaitse eesmärgil tehti internetiteenuse pakkujatele ettepanek veebilehed sulgeda. Probleemid nimetatud portaalidega on olnud pikaajalised.

Alates 2009. aastast on ametisse laekunud ligi 50 avaldust tarbijatelt, kes ei saanud olmetehnika.ee`st tellitud kaupa õigel ajal kätte. Esialgu said inimesed pärast tarbijakaitseameti sekkumist ja pikka viivitust  ettevõttelt saamata jäänud kauba eest raha reeglina tagasi. Alates 2011. aasta detsembrist pole aga ettevõtte esindajatega kontakti saadud. Samuti hakkas läinud aasta lõpus kaebusi laekuma aktiivsemalt. Seetõttu pidaski amet vajalikuks teha internetiteenuste pakkujatele vastav ettepanek, mida ka järgiti.

Internetikaubandus kuulus ka üldiselt jaanuaris teemade sekka, mis tarbijatele kõige enam muret ja küsimusi tekitasid. Teemade esikolmik tarbijate pöördumistes oli jaanuaris järgmine: jalatsid, internetikaubandus, turism. Nende valdkondadega seoses helistasid tarbijad kõige rohkem ameti nõustamistelefonile, samuti laekus nendel teemadel rohkelt kaebusi ja järelepärimisi.

Tarbijakaitseameti töö arvudes jaanuaris 2012:

telefoninõustamisi kokku 2313;

vastuvõtte ametis ja maakonnaesindustes 228;kirjalikke järelepärimisi 560;kaebuseid 123;kontrolle 440;ettekirjutusi 12;märgukirju 111;trahve 39 (kogusummas 1920 eurot);tarbijakaebuste komisjoni otsuseid 15 (neist 10 tarbija kasuks).

Euroopa Liidu tarbija nõustamiskeskuse töö arvudes jaanuar 2012:

suuliseid päringuid 19;

kirjalikke järelepärimisi 23;kaebuseid 6.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757