Autor: Kaubandus.ee • 2. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suuremates poodides korraldatakse tunniajane toetusstreik

Ühineme ametiühingute keskliidu poolt välja kuulutatud toetusstreigiga ning Tallinna ja Tartu suuremates kauplustes toimuvad 7. märtsil streigikoosolekud, kinnitas teenindus- ja kaubandustöötajate ametiühingu esimees Elle Pütsepp.

Tema sõnul on näiteks tööandjatega kokku lepitud streigikoosolekud Tallinna Kaubamajas ja Prisma erinevates kauplustes. „Räägime kollektiivlepingu seaduse ja töölepingu seaduse muutmisest, samuti toetame õpetajaid nende nõudmises,“ lausus Pütsepp.

Koosolekud toimuvad kaupluste siseruumides, mitte teenindussaalis klientide silme all. „Kliendid sel päeval kindlasti kaubata ei jää,“ rõhutas Pütsepp. „Need teenindajad, kes on otsustanud tööd teha, need ka töötavad.“

Eesti Ametiühingute Keskliidu streigilaine toimub 5.-9. märtsini, kavandatakse meeleavaldusi töökohtadel ning mitmetes linnades. Aktsioonide eesmärk on protestida kollektiivlepingu seaduse ühepoolse muutmise vastu valitsuse poolt, samuti julgustada ja toetada õpetajate streiki.

Kõige pikemalt ehk kolm päeva plaanivad järgmisel nädalal streikida haridustöötajad, 7.-9. märtsini toimuvast streigist võtab osa üle 15 000 õpetaja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700