Autor: Kaubandus.ee • 14. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selveri juht: tänavu avame vähemalt neli kauplust

Selveri keti juht Andres Heinveri sõnul plaanivad nad tänavu ja lähiaastatel laieneda ning sellel aastal avavad vähemalt neli uut kauplust.

"Selver pole erinevalt konkurentidest pea kaks aastat uusi kauplusi avanud, vaid keskendunud olemasolevate renoveerimisele. Tänavu ja lähiaastatel plaanime taas laieneda ning sellel aastal avame vähemalt neli uut kauplust," kommenteeris Heinver.

Kevadel avatakse Saku Selveri ning aasta teises pooles uued kauplused Raplas, Tartus ja Tallinnas. "Loomulikult jälgime pidevalt arenguid, trende ning turu ümberjaotumist ning seame vastavalt sellele ka oma plaane," märkis ta.

Konkurents Eesti jaekaubandusturul on väga tihe, see on teinud tarbija ülinõudlikuks, samas madal palgatase hinnatundlikuks. "Iga uue kaupluse avamine toob kaasa mõningase turu ümberjaotuse. Samas on turukonkurents juba sedavõrd tihe, et muutused pole enam nii suure mõjuga kui aastaid tagasi," lausus Heinver.

Ta leiab, et Tallinnas on hetkel veel võimalusi rohkem, mõne Eesti väikelinna kaubanduspinna ruutmeetrite arv elaniku kohta ületab juba mitmekordselt Euroopa keskmist. "Kauplust ei saa praegu ehitada kohta, kus konkurente pole, seega tuleb toimetada nutikalt ja võita endale kliente eelistega, mida teistel pole,"  sõnas Heinver.

Selveri trumbiks on lojaalsed püsikliendid, kes hindavad laia sortimenti, kodumaiseid tooteid, atraktiivseid pakkumisi ning head teenindust, lisas ta. "Samas on inimestele tähtis ka poe asukoht – kauplus peaks jääma kodu lähedale või peamisele liikumisteele. Seega peame jälgima konkurentide samme ja tegema oma laienemisplaanid targemalt," märkis Heinver.

"Me pole laienemist eraldi eesmärgiks seadnud, kuid kasutame võimalusi kui usume, et meie eelised tagavad edu," nentis Heinver.

Jaekaubandusekett Maxima plaanib tänavu investeerida kauplustesse 30 miljonit eurot. Ettevõtte tegevdirektori Vaidotas Pacesa sõnul on nende peamine eesmärk mööduda Rimist ning saada turuliidriks.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757