Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 3. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Käo: Jaemüük kasvas päris hästi, sisetarbimise kasv ka tuntav 

Jaemüük kasvas juulis päris hästi, sisetarbimise kasv on täitsa tuntav, kommenteerib tänases Äripäevas suurettevõtja Jüri Käo.

Käo on üks suuromanikke firmas NG Investeeringud, kuhu kuuluvad tööstusettevõtted Liviko, Balbiino ja Kitman, kinnisvara arendusega tegelevad Roseni Majad ja Roseni Kinnisvara ning kaubanduse ja autoäri ettevõtted Tallinna Kaubamaja, Tartu Kaubamaja, Selverid, ABC Kinga ja SHU kauplused, I.L.U. kauplustekett ning KIA Auto ja juunis ostetud Viking Motors.

Rahandusminister Jürgen Ligi peab majanduse teise poolaasta loodetava kasvu peapõhjusteks Eesti peamiste kaubanduspartnerite paremat kasvuväljavaadet ja tarbimise suurenemist.

"Tahaks, et eksport oleks see põhiline, eriti sellise väikese riigi puhul nagu oleme," rääkis Käo majandusveduritest ja tõi välja ka tõiga, et kogu eurotsooni kriis on toonud selle, et euro on läinud odavamaks. "See on Eestile võimalus. Kuna Euro on odavam, oleme oma toodangu ja teenustega täna konkurentsivõimelisemad kui enne," rääkis Käo ja lisas, et vaatamata sellele on Põhjamaad siiski väga tugevad ning Rootsi üllatas viimaste tulemustega.

"Kogu Põhja-Euroopa ja ka Eesti kuuluvad nagu mingisse oaasi, mille põhjused kõik pole päris selged, aga praegu see nii on ja ei oskagi öelda, kus majandustel läheks nii hästi kui kogu Skandiaavias ja Eestis sealhulgas. Seda olukorda me nüüd naudime, annaks jumal, et see jätkuks," kommenteeris suurettevõtja Jüri Käo majanduse hetkeseisu ja lisas, et üldiselt on tema majanduse arengu osas positiivselt meelestatud.

"Tunne on jah positiivsem, kuid see tuleneb eeldusest, et Kreekas mingit kollapsit ei tule. Kui Kreekas tuleb kollaps, võib kõik keerata negatiivses suunas," rääkis Käo. Tema sõnul tuleb neljas kvartal müügiettevõtetel äriliselt väga hea. "Selle kvartaliga tehakse aasta tuludest suurem oksa. Kuna tarbimiskindlus on inimestel kasvanud ja sissetulekud on ka kasvanud, siis julgeksin minal 3%st majanduskasvu oodata," märkis Käo. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757