Autor: Väinu Rozental • 27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gross: Alutaguse metsas pole mõtet poodi pidada

Igat kohta ja olukorda tuleb vaadata üksikjuhtumi tasandil, aga selge on see, et Alutaguse metsa ma oma poega ei läheks, ütles toidukaupade keti operaatorfirma ASi OG Elektra nõukogu esimees Oleg Gross.

"Tuleb kohalikku turgu vaadata, et kes seal sees on," rääkis Gross. "Selge on see, et kui täna on näiteks Jõgeva linnas kuus poeketti sees, siis kui mul seal täna poodi ei oleks, siis ma sinna täna ei läheks."

Äripäev küsib täna ettevõtjailt, kas Eestis on paika, kuhu ta ei läheks kindlasti äri tegema. Päevaküsimuse ajendiks oli eilses Äripäevas ilmunud intervjuu Comarketi poeketi omaniku Jüri Vipsiga, kes ütles, et tema ei läheks äri tegema Hiiumaale, sest see pole majanduslikus mõttes mõistlik.

Grossi sõnul on Vipsil Hiiumaa koha pealt kindlasti õigus. "Kus on ostujõud väike ja kus on konkurents tugev, ega sinna keegi nii väga juurde ei trügi. See on täiesti tavaline äriloogika," põhjendas ta. "Äri saab teha ikka seal, kus on näha, et on võimalik kasumit teenida. See oli Vipsil hästi öeldud, et ega kaevust tõesti kalu püüda ei ole mõtet," lisas Gross.

Grossil endal pole samuti toidupoode saartel. "Mingil hetkel ei olnud saartel suurt midagi ja siis läksid kõik robinal saartele ning nüüd on seal kauplusi ülearu. Vähemalt Kuressaares on kõik suuremad kohal," lisas ta.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070