Autor: Maarit Eerme • 13. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Auchan ostis Metro Grupilt Reali hüpermarketid 1,1 mld euro eest

Detsembris sõlmis Auchan tehingu Metro Groupiga, et osta Ida-Euroopa Reali hüpermarketid 1,1 miljardi euro eest.

Detsembris sõlmisid Auchan ja Metro Group kokkuleppe, et Auchan omandab Kesk- ja Ida-Euroopa Reali hüpermarketid. Auchani omandisse lähevad hüpermarketi Reali jaeäri ja kinnisvara Poolas, Rumeenias, Venemaal ja Ukrainas. Antud kokkulepe ootab veel konkurentsiameti heakskiitu, mis peaks kinnitatud saama 2013 aasta jooksul.

Auchan Grupi juhatuse esimees Vianney Mulliez leiab, et Ida-Euroopa Reali hüpermarketite ja kaubanduskeskuste ostuga tasakaalustab Auchan enda kohalolekut antud piirkonnas. Teised prioriteetsed piirkonnad on Lääne-Euroopa ja Aasia. Nüüd on võimalus pakkuda veel paremat teenindust ja professionaalset meeskonda Auchani kui ka Reali kauplustes.

“Auchani näol leidsime endale parima ostja Reali hüpermarketitele Ida-Euroopas. Auchan pakub head arengu perspektiivi Reali hüpermarketitele ja nende töötajatele” ütles Metro AG juhatuse esimees Olaf Koch.

Tehingu kinnitamisel hakkavad Reali hüpermatketid tööle Auchani brändi all. Tehinguga saab Auchan 91 Reali hüpermarketit Poolas, Venemaal, Rumeenias ja Ukrainas ning 13 kaubanduskeskust Venemaal ja Rumeenias. Reali hüpermarketite käive oli 2,6 miljardit eurot ja 2011 aastal töötas seal 20 000 töötajat.

Aucani all töötab 98 hüpermarketit ja pakub tööd enam kui 65 000 inimesele neis neljal maal.

Auchan tegutseb ka suvel pankrotiprotsessi sattunud Hillar Tederi O'Key poodide endistel pindadel Ukrainas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070