Autor: Maarit Eerme • 4. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg: Jõulumüük tõusis 8%

Tallegg müüs detsembris Baltikumis 161 tonni ahjutooteid ning tarbijate lemmikuks sai ahjukana kukeseentega, mida müüdi 41 tonni.

„2012. aasta jõulumüükidega võime rahule jääda. Kokku kasvas meie müük nii Eesti kui Läti turul võrreldes eelmise aastaga 8%,“ ütles AS Tallegg äridirektor Margus Venelaine.  Talleggi teatel realiseeriti 88% pühadesortimendist Eestis ning ülejäänud eksporditi Lätti.

Kaubandus.ee uuris erinevatelt toidukauplustekettidelt, et kui mitu tonni ahjukana kukeseentega müüsid nemad. Maxima ei saanud kahjuks tarnijapõhiselt öelda müüdud ahjukana kogust, kuid ahjukana müüs detsembris kokku 30 tonni, Selver müüs 14 tonni  ning Prisma Peremarket 4 tonni ahjukana kukeseentega.

Talleggi turundusjuht Triin Kõrgmaa rõõmustab, et pühadeajal tõuseb pidevalt ahjukanade populaarsus. "Eriti suure üllatuse valmistas kõik müügiootused ületanud Kodune ahjukana kukeseentega, mis müüs detsembris enam kui meie senine populaarseim maitse Klassikaline ahjukana,“ kommenteerib Kõrgmaa. „Lätis on Talleggi toodete müügikasv tõusnud.... %. seekord olime esimest aastat riiulitel Tallegg’i kaubamärgiga pühadetoodetega ning ka toodete pakend oli sama kujundusega nagu Eestis. Varasemalt oleme Lätis müünud vaid kohalikku kaubamärki kasutades,“ lausus Triin Kõrgmaa.

AS Tallegg on Eesti ainus linnulihatootja, mille eelkäija Tallinna Linnuvabrik alustas tegevust 1956. aastal. Tallegg kuulub HKScan kontserni. Ettevõte kasvatas 2011. aastal 10,1 mln broilerit, tootis 79 mln muna ning müüs 23,1 mln kilogrammi linnuliha ja valmistooteid. AS Tallegg 2011. aasta käive oli 49 miljonit eurot. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070