Autor: Maarit Eerme • 8. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks suurt tehnikapoodide ketti ühinevad

Elmaksi Hulgikaubanduse ja Ühinenud Elektroonikakauplused sõlmisid 30. jaanuaril lepingu, mille alusel Elmaksi omandab 100% Expert Estonia aktsiatest.

Elmaksi Hulgikaubanduse AS on Eesti suuremaid kodutehnika ja -elektroonika hulgimüüjaid, olles turul tegutsenud 18 aastat. Ettevõtte käive 2012 aastal oli 22 miljonit eurot. Samadele omanikele kuulub ka Tehnikatäht OÜ mis tegeleb kodutehnika ja -elektroonika jaeturul täna 9 kauplusega kaubamärgi Tehnikatäht all.

Expert Estonia AS on Eesti vanim kodutehnika ja -elektroonika kaupluste kett, kel täitub tänavu 20. tegevusaasta. Expert Estonia AS on osa maailma suurimast tehnikakaupluste ketist Expert International. Experti kaubamärgi all tegutseb täna Eesti turul 6 kodutehnika ja -elektroonikakauplust.

Ostja poolelt on tehingu eesmärgiks parandada oma positsiooni kodutehnika ja -elektroonika jaeturul, kaasata jaekaubandusalaseid teadmisi ja oskusi turul pikalt tegutsenud ettevõtte kaudu. Ostja plaanib liita jaeketid Tehnikatäht ja Expert ning jätkata tegevust ühtse rahvusvahelise kaubamärgi EXPERT all.

„Läbi Experti omandamise loodame oluliselt parandada oma jaekaubandusalast kompetentsi. Lisades siia meie hulgikaubandusalase kogemuse, peaks sünergia olema arvestatav“ hindab Elmaksi Hulgikaubanduse ASi juhatuse liige Ardo Kraav.

„Selleks, et tänapäeval jaekaubanduses edukas olla on vaja eelkõige erinevaid hankekanaleid, mis tagaksid paindlikkuse meie kiiresti muutuvas majanduskeskkonnas. Usume, et Elmaksi Hulgikaubanduse AS suudab tuua ettevõttesse vajalikku oskusteavet ja liitumine suurendab oluliselt Expert kaubamärgi all opereerivate kaupluste turuosa Eestis“ lisab Ühinenud Elektroonikakaupluste OÜ ja Expert Estonia ASi juhatuse liige Aivar Kuningas.

Aivar Kuningas ei soovinud tehingut ennem kommenteerida, kui tehing on reaalselt toimunud.

Tehingu hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne ja ei kuulu avalikustamisele.

Koondumise peab heaks kiitma ka konkurentsiamet.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700