Autor: Alyona Stadnik • 12. märts 2013

Koduekstra: meie turuosa kasvab 1%

Koduekstra OÜ juhatuse liige Tõnu Lemsaar ütles, nende turuosa on alla 2 protsendi, koos Novaluxi kaupluste ostuga jääb see alla 3 protsendi, seega turuliidrini on veel väga pikk tee minna.

Kuigi Novalux kui ettevõtte on kahjumis, siis kõik ostetavad kauplused on otsetulude-kuludega kasumis, tänu millele kasvatatakse turuosa ühe protsendi võrra. "Üldjuhtimiskulud jagunevad seega suurema arvu kaupluste peale ja selleläbi on Koduekstra üldtulemus parem," selgitas Lemsaar.

Lemsaare sõnul tegutseb ettevõtte kodu- ja esmatarbekaupade turul, kus on suurimateks konkurentideks suured hüper- ja supermarketiketid ning samuti ehituspoed, kes müüvad samuti suures mahus kodukaupu. "Meie hinnangul on selle turu mahuks umbes 516 miljonit eurot ja meie turuosa alla 2 protsendi. Koos Novaluxi kauplustega jääb see alla 3 protsendi, seega turuliidrini on veel väga pikk tee minna," märkis ta.

Küsimusele, kas tulevikus on plaan ettevõtte nime muuta, vastas Lemsaar, et täna on sellest veel vara rääkida. "Kummalgi kaubamärgil on omad tugevused ja mõlemad on hästi tuntud. Kaubamärgistrateegia kujundame peale Novaluxi klientide paremini tundma õppimist," lausus Lemsaar.

Esimene suurem plaan sellel aastal on Novaluxi kaupluste ülevõtmine ja meeskondade ühte sammu käima panemine. "See on päris suur töö ja tegevusi sel teemal jagub kuudeks. Loomulikult jätkub ka igapäevane pidev töö kaubavalikuga, et klientidele alati midagi uut ja huvitavat pakkuda. Aasta lõpuks plaanime avada veel ka ühe Koduekstra kaupluse," märkis Lemsaar.

 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700