Arno Kütt: netimüük kasvab iga kuu 15%

Kui kunagi otsiti internetist asi välja ja mindi poodi ostma, siis nüüd pigem käiakse poes vaatamas ja ostetakse internetist, ütles sisustuskaubamaja ON24.ee omanik Arno Kütt. 

"Inimesed ostavad järjest enam internetist," lisas Kütt. „Meie müük on kogu aeg kasvanud, alates masu lõpust. Sel aastal on müük kasvanud umbes 15% võrreldes eelmise aastaga,“ märkis Kütt.

Tema sõnul on selle põhjus soodsamad hinnad ja mugavus. „Kui kunagi oli niimoodi, et internetist otsiti asi välja ja mindi poodi ostma, siis nüüd pigem käiakse poes vaatamas ja ostetakse internetist,“ lausus Kütti. „Inimesed on järjest rohkem harjunud ostma interneti teel.“

Küti sõnul mõjutab müüki ka hoogaeg, teatud kuud, mis on madalama ja teised suurema müügiga. „Meil on e-poed nii Eestis kui ka Soomes ning praegu kasvavad mõlemad turud,“ tõdes Kütt. Selleks aastaks prognoosib ta käibekasvu üle 15%.

Statistikaamet teatas täna, et aprillis suurenes jaemüük enim kasutatud kaupade kauplustes ning väljaspool kauplusi (kioskid, turud, otsemüük), kus jaemüük kasvas aastaga poole võrra (50%). Keskmisest enam kasvas aprillis jaemüük posti või interneti teel (kasv 21%), majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 16%) ning apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (kasv 14%).

Jaga lugu:
Seotud lood
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700