Autor: Maarit Eerme • 7. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmann tähistab täna 20. sünnipäeva

Täna 20 aastat tagasi avas Stockmann enda kaupluse Eestis, pakkudes tolajal seninägemata teenindust, mis erines totaalselt nõukogudeaegsest reaalsusest.

Esimene Stockmanni kauplus avati Viru hotelli pinnal ja enne avamist oli ukse taga pikk järjekord, kuna müügile tulid Eesti kaubanduses seninägematud kaubad: moekad rõivad ja elektroonika.

Klientide usaldus, huvi ja soe vastuvõtt andis julgust kasvada. Liivalaia tänavale ehitati uus kaubamaja ja esimesed Hullud Päevad peeti 16 aastat tagasi juba Stockmanni praeguses asukohas.

“Algusaastatel oli meeletu tung tööle,” meenutab Stockmann Eesti turundusjuht Erica Järv, kes on ettevõttes töötanud avamisest alates. Esimesel aastal värvati tööle 40 inimest, kellest tänini on ametis 7. Stockmannis on töötanud mitmed Eestis tuntuks saanud inimesed – teletöötajad, kolumnistid, treenerid.

Täna töötab Stockmanni kaubamajas ligi 450 inimest,seega 10 korda rohkem kui alguspäevil.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700