Autor: Rainer Saad • 9. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmanni Eesti haru kasum langes

Stockmanni Balti riikide ja Kesk-Euroopa haru – kus suurim turuosa on Eestil – käive kasvas ning kasum langes.

Jaekaubanduskontserni teise kvartali tegevuskasum tegi üllatustõusu, kuna tugevad müüginumbrid Venemaal aitasid tasakaalustada nõrka jaemüüki Soomes.

Stockmanni kontserni teise kvartali tegevuskasum kasvas võrreldes möödunud aastaga 1,4% 30,1 miljoni euroni. Reutersi küsitluse järgi oli analüütikute keskmine ootus kasumiks 26,3 miljonit. Teise kvartali käive oli 543,6 miljonit eurot, mis on kuus miljonit rohkem kui eelmisel aastal.

Balti riikide ja Kesk-Euroopa haru käive kasvas 39,6 miljonilt 42,5 miljoni euroni. Teise kvartali tegevuskasum langes aga 1,4 miljonilt 0,8 miljoni euroni. Eesti osakaal oli antud üksuse kogukäibest 2011. aastal 43%.

Rootsi ja Norra üksuse tegevuskasum kasvas 20,3 miljonilt eurolt 23,9 miljonile. Soome üksuse kasum langes 6,5 miljonilt 1,9 miljonini. Venemaa ja Ukraina haru kasum suurenes 1,4 miljonilt 3,4 miljonile.

Stockmann teatas kvartaliaruandes, et sel aastal on Euroopa majandus nõrk ning see põhjustab ebakindlust ka jaemüügiturgudel.

Kontserni tulemused ületasid analüütikute ootusi ning seetõttu rallis ka aktsia 6,35%, makstes Helsingi börsil 12,05 eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700