Autor: Piret Reiljan • 1. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ordi ja Arvutikeskuse omanikud karvupidi koos

Arvutikaupu müüva AS Ordi juht ja suuromanik Sulev Sisask süüdistab seni Kristjan Pihelgasele kuulunud Arvutikeskust maksupettuses, Pihelgas omakorda näeb selle taga konkurendi kadedust.

"Arvutikaubandusega tegelevate ettevõtjatele pole uudis, et Arvutikeskus on aastate vältel tegelenud käibemaksupettusega," andis AS Ordi suuromanik Sulev Sisask konkurendi tegevusele karmi hinnangu. Sisask lisas, et maksupettus on arusaadav neile, kes tunnevad turgu ja on analüüsinud Arvutikeskuse majandusaasta aruandeid. Maksupettuste probleem on terve ärikeskkonna pahe, mis kipub viimasel ajal kasvama, nentis ta. "Nagu spordis - võita tahavad kõik, aga mõned keelatud vahendeid kasutades," märkis Sisask.

"Väga paljud Ordi kliendid ja töötajad on Arvutikeskusesse mõne aasta jooksul üle tulnud ja Ordi on oma turuosa palju kaotanud," põhjendas konkurendi kriitikat Arvutikeskuse senine juht ja omanik Pihelgas. Ta lisas, et juba varasemast ajast levitab Ordi juht Arvutikeskuse kohta laimu. "Isiklikult pean seda äärmiselt kahetsusväärseks, et niivõrd lugupeetud ettevõtet juhib inimene, kes pigem võiks kollases ajakirjanduses töötada," ei hoidnud ka Pihelgas end Ordi juhi aadressil tagasi.

Pihelgase sõnul kontrollis maksu- ja tolliamet ettevõtte 2012. aasta tegevust ega leidnud ühtegi maksualast probleemi. Maksuamet toimunud kontrolli kommenteerida ei saa.

Esmaspäevane Äripäev kirjutab, et Arvutikeskuse tegevuse võtavad uue ettevõtte kaudu üle väikelaenude äris edu saavutanud Haapsalu ettevõtja Arne Veske ja paar Arvutikeskuse töötajat. Pihelgas enam selle äriga seotuks ei jää.

Loe teiste konkurentide arvamust ja Pihelgase pikemaid selgitusi esmaspäevasest Äripäevast. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700