Jaga lugu:

Ordi ja Arvutikeskuse omanikud karvupidi koos

Arvutikaupu müüva AS Ordi juht ja suuromanik Sulev Sisask süüdistab seni Kristjan Pihelgasele kuulunud Arvutikeskust maksupettuses, Pihelgas omakorda näeb selle taga konkurendi kadedust.

"Arvutikaubandusega tegelevate ettevõtjatele pole uudis, et Arvutikeskus on aastate vältel tegelenud käibemaksupettusega," andis AS Ordi suuromanik Sulev Sisask konkurendi tegevusele karmi hinnangu. Sisask lisas, et maksupettus on arusaadav neile, kes tunnevad turgu ja on analüüsinud Arvutikeskuse majandusaasta aruandeid. Maksupettuste probleem on terve ärikeskkonna pahe, mis kipub viimasel ajal kasvama, nentis ta. "Nagu spordis - võita tahavad kõik, aga mõned keelatud vahendeid kasutades," märkis Sisask.

"Väga paljud Ordi kliendid ja töötajad on Arvutikeskusesse mõne aasta jooksul üle tulnud ja Ordi on oma turuosa palju kaotanud," põhjendas konkurendi kriitikat Arvutikeskuse senine juht ja omanik Pihelgas. Ta lisas, et juba varasemast ajast levitab Ordi juht Arvutikeskuse kohta laimu. "Isiklikult pean seda äärmiselt kahetsusväärseks, et niivõrd lugupeetud ettevõtet juhib inimene, kes pigem võiks kollases ajakirjanduses töötada," ei hoidnud ka Pihelgas end Ordi juhi aadressil tagasi.

Pihelgase sõnul kontrollis maksu- ja tolliamet ettevõtte 2012. aasta tegevust ega leidnud ühtegi maksualast probleemi. Maksuamet toimunud kontrolli kommenteerida ei saa.

Esmaspäevane Äripäev kirjutab, et Arvutikeskuse tegevuse võtavad uue ettevõtte kaudu üle väikelaenude äris edu saavutanud Haapsalu ettevõtja Arne Veske ja paar Arvutikeskuse töötajat. Pihelgas enam selle äriga seotuks ei jää.

Loe teiste konkurentide arvamust ja Pihelgase pikemaid selgitusi esmaspäevasest Äripäevast. 

Jaga lugu:
Seotud lood
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt