Autor: Ave Lepik • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MyInvest Estonia ostab Bauhofi ja MyFitnessi

MyInvest Estonia OÜ ostab Stockholmi erakapitalifondilt Askembla Growth Fund kõik Bauhof Group ASi ja My Fitness ASi aktsiad. Tehingut rahastas SEB Eesti.

Askembla Growth Fund otsustas juba varakevadel müüa oma osaluse erinevates Balti riikides tegutsevates ettevõtetes.

MyInvesti lõplik aktsionäride struktuur kujuneb järgneva paari kuu jooksul, mil kõik  ülejäänud (ehk Askemblaga mitteseotud) ettevõtete kaasomanikud saavad MyInvesti aktsionärideks.

MyInvestis ei ole üht suuraktsionäri või mitut valitsevat aktsionäri, vaid mitmekesine aktsionäride struktuur, kuhu kuuluvad nii Bauhofi kui MyFitnessi praegused aktsionärid, juhtkonna liikmed ja tehingu nõustajaid. Enamus MyInvestist kuulub eestlastele, suurim MyInvesti aktsionär on Nemor Invest.

"Nemor Invest OÜ ja Bauhofi Skandinaavia investoritest partnerid saavad olla ka edaspidi Eesti ehitusmaterjalide ja aiakaupade sektori suurima jaekaubandusettevõtte omanikud,” ütles MyInvest Estonia nõukogu esimees Indrek Prants. “Ka oleme väga rahul, et omandame tehinguga Eesti suurimaks spordiklubiketiks kasvanud MyFitnessi.”

SEB Panga korporatiivklientide osakonna juhataja Martti Talgre sõnul kinnitab tehing Eesti ettevõtjate usku meie majanduse positiivsesse väljavaatesse. ”Kahe eduka ettevõtte ja tuntud kaubamärgi ost on ambitsioonikas samm ning SEB-l on hea meel seda finantseerida. Usume Bauhofi ja MyFitnessi äriplaani ning oleme kindlad, et nad jätkavad senist edu,” ütles Talgre.

Bauhofi kontserni müügitulu ulatus 2012. aastal 98 miljoni euroni. Kauplustekett müüb ehitus-, viimistlus-, aia- ja kodukaupu Eestimaa kaheteistkümnes kaupluses. Bauhof annab Eestis tööd ligi 400 inimesele.

2012. aastal kasvas ettevõtte müügitulu Eestis 75 miljoni euroni ning lühiperspektiivis on kavas avada veel 2-3 kauplust, keskpikas perspektiivis 6 kauplust.

Bauhof Group AS-il on Leedus viis kauplust ning lähiaastail on kavas avada veel 4 kauplust Vilniuses ja Kaunases. Leedu Bauhofi kauplustes töötab ligi 200 inimest ning 2012. aasta müügitulu oli Leedus 23 miljonit eurot.

My Fitness AS on juhtiv spordiklubikett, kuhu kuulub Eestis 8 klubi ning millel on üle 11 000 aktiivse liikme. Lähiajal avatakse Tallinnas kaks uut klubi – Lasnamäel ning Solarise keskuses. MyFitnessi käive on 2009. aastast kasvanud keskmiselt 31% aastas.

Tehingu ostja poolt nõustas advokaadibüroo Rask ja müüja poolt nõustasid Redgate Capital ja advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070