Autor: Maarit Eerme • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuses avati Eesti suurim nutikas rattaparkla

Juuli keskel avati Viru Keskuses 10 mobiiliga lukustavat jalgrattaparkla kohta. Antud idee on välja mõelnud, arendanud ja teostanud noor Eesti idufirma Bikeep.

Bikeep juhatuse liikme Mikk Mosese sõnul kasutatakse tänu Tallinna lühikestele vahemaadele üha enam igapäevase transpordivahendina jalgratast: “Seetõttu kasvab ka vajadus turvaliste jalgrattaparklate järele. Ilmekalt tõestab seda Bikeepi mais avatud pilootprojekti suur kasutusaktiivsus. Tulevikus on plaanis avada uusi turvalisi parklaid üle Eesti ning laieneda ka välisriikidesse.”

Innovatiivses rattaparklas kaitseb ratast tugev terasest konstruktsioon, mida tangidega katki ei tee ega ka teisiti lahti ei muugi. Samuti on parklaalale paigaldatud alarmsüsteem, mis käivitub varguskatsel.

Lisaks uuenduslikule rattaparklale Viru Keskuse Estonia puiestee sissepääsu juures on keskuse külastajatele avatud ka tavaparkimiskohad Estonia puiestee, Laikmaa puiestee ja Tammsaare pargi sissepääsude kõrval ning Viru Keskuse kolmanda korruse parklas.

Bikeep osales rattaparkla ideega ka Eesti suurimal ettevõtluskonkursil Ajujaht, kus pälviti publiku lemmiku tiitel.

Viru Keskus on Eesti enimkülastatav ostukeskus, milles asub üle 100 kaupluse ja teeninduskoha.  

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700