Autor: Jaanus Vogelberg • 1. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olav Miil ostis 1/3 Jungentist

Kinnisvaraärimees Olav Miilile kuuluv OÜ Taali Grupp omandas juuli keskel 31% osaluse hulgimüügifirmas OÜ Jungent Group.

Miil ise tehingut kommenteerida ei soovinud. Äriregistris on omanikena lisaks Taali Grupile kirjas kaks SEB esindajakontot osalustega 48,3 ja 20,7%. Kontode taga on suure tõenäosusega Jaanus Krigolson ja Kait Liinev, kummagagi kontakti saada ei õnnestunud.

Olav Miil on tuntud oma tagasihoidlikkuse poolest, näiteks keeldus ta eelmisel aastal Äripäevas ilmunud loo jaoks pildistamisest. Tal pole ka kombeks intervjuusid anda. Miil on sellist suhtumist põhjendanud väitega, et ta ei ole avaliku elu tegelane.

Jungent Groupile kuulub mitu tütarfirmat kolmes Balti riigis. Kontserni põhilised tegevusalad olid mullu toidu ja esmatarbekaupade ning määrdeainete hulgimüük ja logistikateenuste osutamine. 2012. aastal oli firma käive 122 miljonit eurot, 7% tõus võrreldes eelnenud aastaga.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700