Autor: Marie Udam • 26. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Tasku keskus tahab laieneda

Tasku keskus soovib ehitada täis Tartu bussijaama ja kaubanduskeskuse vahelise ala ning bussijaamast saab osa keskuse esimesest korrusest.

ASi Emajõe Ärikeskus juhataja Ain Tammvere sõnul soovitakse suurendada kaubanduspindade mahtu ning parandada bussiterminali teenust. Lisaks on konverentsikeskusel vaja juurde saali.

Praegu koostab ettevõte detailplaneeringut. “Kuna me teeme detailplaneeringut, siis me ei ole veel hakanud tegema hoone ehituslikku ja arhitektuurset projekti ja sellest tulenevalt ei saa me rääkida ka veel mingitest uutest tulijatest. Me teame, kus ja kuidas me saame laiendada kaubanduspindu. Oleme välja mõelnud bussiterminali uue taseme ja busside liikumise suuna ja lisaks sellele on meil olemas ka üks idee ja asukoht, kuidas lahendada konverentsikeskuse ruumipuudus,” selgitas Tammvere.

Kui palju laiendus maksma võiks minna ja milline see täpselt välja nägema hakkab, on Tammvere sõnul veel vara rääkida. “See tuleb välja alles siis, kui hakatakse tegema ehituslikku ja arhitektuurset projekti,” ütles ta.

“Kõik praegu arvavad, et kohe hakkab ehitus pihta,” märkis Tammvere. “Tegelikult me alles mõtleme, millistele aladele laiendused tulevad, lepime kohaliku omavalitsusega kokku kõik need tingimused ja reeglid selleks, et hakata asja projekteerima. Me küll tegeleme siin paralleelselt eskiisprojekti koostamisega, aga läheb aega, kuni see üks kord kaante vahele saab. Seda saab edasi arendada eelprojektist, mille alusel me saame ehitusluba hakata taotlema.”

Tammvere ütles, et ehitusloa taotlemiseni jõutakse ilmselt uue aasta alguses. “See oleks selline reaalne ajaline perspektiiv,” lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070