18. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aktsionärina olen Debenhamsiga rahul

Täna avab Briti kaubamajakett Debenhams oma esimese kaupluse Baltimaades Tallinnas Rocca al Mare kaubanduskeskuses. Aktsionärina olen nendega rahul.

Kriisi ajal ostsin Briti kompaniide aktsiaid, mis tundusid atraktiivsed, kuigi neil võis olla probleeme. Nende sekka sattus 2009. aasta alguses ka Debenhams, kust olen ka korduvalt Londonis käies sisseoste teinud.

Tegemist on tugeva ja tuntud brändiga, mille puhul oli selline vaade, et see võiks kriisi edukalt üle elada. Aktsiad maksid tookord 27,8 penni tükk. Selle nädala esmaspäeva õhtul liikus aktsia hind 103,2 pennil.

Lisaks aktsia väikesele tõusule olen rahul, et soetushinnalt on dividenditootlus 11,9 protsenti võrreldes hetkehinna pealt 3,2protsendise dividenditootlusega. Aktsia hinna-kasumi suhe on 10,4.

Debenhamsi dividendipoliitka on selline, et dividend aktsia kohta peab olema kolmekordselt kaetud kasumiga aktsia kohta. Lisaks on nad väga agressiivselt laene tagasi maksnud.

Analüütikud suhtuvad aktsiasse üsna positiivselt, kuid septembris tulnud värskemad soovitused on pigem müügi- ja hoia-soovitused. Aktsia on saanud kümme ostusoovitust, kaheksa hoia-soovitust ja neli müügisoovitust. Aktsia liigub samal tasemel, kus on analüütikute hinnasiht.

Autor: Romet Kreek, Indrek Kald

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070