Autor: Rainer Saad • 24. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Debenhams väljavaate osas ettevaatlik

Briti suuruselt teine kaubamaja Debenhams vastas 2,7protsendilise majandusaasta kasumi langusega analüütikute ootustele, kuid hoiatas, et on tarbijakulutuste osas ettevaatlik.

Kuigi Briti tarbijakindlus on paranenud, on jaemüügiketid jätkuvalt ettevaatlikud, kuna inflatsiooni kasv ületab palgakasvu. Samas usub jaemüügi spetsialist Verdict, et Briti jaemüüjad saavad jõulude ajal nautida suurimat müügikasvu pärast finantskriisi.

Debenhamsi juht Michael Sharp ütles, et jäävad tarbijakindluse taastumise osas ettevaatlikuks. „Jääme ettevaatlikuks tarbijakindluse taastumise osas 2014. aastal ning ootame, et turul saab jätkuvalt olema väga suur konkurents,“ ütles ta.

200aastase grupi majandusaasta maksueelne kasum oli 154 miljonit naela, mis vastas analüütikute ootustele. Võrreldes 2011-12 majandusaastaga oli kasum 4,3 miljonit naela väiksem. Käive kasvas 2,5 protsenti 2,78 miljardi naelani.

Viimase kuue kuuga on Debenhamsi aktsia tõusnud 29 protsenti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070