Rainer Saad • 24 oktoober 2013
Jaga lugu:

Debenhams väljavaate osas ettevaatlik

Briti suuruselt teine kaubamaja Debenhams vastas 2,7protsendilise majandusaasta kasumi langusega analüütikute ootustele, kuid hoiatas, et on tarbijakulutuste osas ettevaatlik.

Kuigi Briti tarbijakindlus on paranenud, on jaemüügiketid jätkuvalt ettevaatlikud, kuna inflatsiooni kasv ületab palgakasvu. Samas usub jaemüügi spetsialist Verdict, et Briti jaemüüjad saavad jõulude ajal nautida suurimat müügikasvu pärast finantskriisi.

Debenhamsi juht Michael Sharp ütles, et jäävad tarbijakindluse taastumise osas ettevaatlikuks. „Jääme ettevaatlikuks tarbijakindluse taastumise osas 2014. aastal ning ootame, et turul saab jätkuvalt olema väga suur konkurents,“ ütles ta.

200aastase grupi majandusaasta maksueelne kasum oli 154 miljonit naela, mis vastas analüütikute ootustele. Võrreldes 2011-12 majandusaastaga oli kasum 4,3 miljonit naela väiksem. Käive kasvas 2,5 protsenti 2,78 miljardi naelani.

Viimase kuue kuuga on Debenhamsi aktsia tõusnud 29 protsenti.

Jaga lugu:
Seotud lood
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee