Autor: Maarit Eerme • 22. oktoober 2013

Puukeskus: Puidu nõudlus suurem kui pakkumine

AS Puukeskuse tegevjuhi Atso Matsalu sõnul on ehitusturul puudus kvaliteetsest seamaterjalist, mistõttu on nõudlus suurem kui pakkumine ja see on kaasa toonud hinnatõusu. 

Matsalu sõnul on nõudlus suurem kui pakkumine, mis on kaasa toonud hinnatõusu. "Venemaalt on raske puitu saada, sest hinna poolest ei ole Eesti atraktiivne eksportturg. Eestisiseselt on aga saeveskitel materjalipuudus, sest pinnas on veel pehmevõitu ja metsast on raske palki kätte saada ,“ lisas Matsalu.

AS Puukeskuse 2013. aasta esimese kolme kvartali käive oli kokku 7,1 miljonit eurot. Võrreldes 2012. aasta tulemustega suurenes see 5% võrra. 2012. aasta esimese kolme kvartali kogukäive oli 6,6 miljonit eurot.

Puukeskuse kontsernis töötab kokku 540 töötajat. Soomes on 23 müügikohta ja Eestis üks. Viimases on puitmaterjali laopinda kokku 15 000 ruutmeetrit. 

AS Puukeskus on üks juhtivaid puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüjaid Eestis. Ettevõte alustas tegevust 1996.a. ning on Soomes 1924.a. tegutseva Puukeskus OY tütarettevõte Eestis.  Puukeskus on Eesti Kaubandus- ja  Tööstuskoja ja Soome-Eesti Kaubanduskoja liige.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700