Autor: Marta Jaakson • 25. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnits: kaubanduspindu on Eestis piisavalt

Ülemiste keskuse direktori Guido Pärnitsa hinnangul on Eestis kaubanduspindu piisavalt ning nende juurde ehitamine muudaks hinnad lihtsalt tarbija jaoks kallimaks.

„Lagi on ees. Kui me ehitame rohkem pindasid, siis igal betooniruutmeetril on oma hind ja selle peab keegi kinni maksma – selleks on lõpptarbija,“ nentis Pärnits.

Viimase Euroopa kaubanduskeskuste arenguraporti kohaselt on Eesti kaubanduspinna ruutmeetrite arvult inimese kohta Euroopa riikide seas neljas Norra, Luksemburgi ja Rootsi järel.

Raporti tulemused teda ei üllatanud - see, et Eestis on kaubanduspindade konkurents üsna tihe, on tema sõnul juba üsna ammu teada.

Ta selgitas, et siin on kaubanduspindu rohkem kui Lääne-Euroopas juba ainuüksi kliima tõttu. „Meil tänavakaubandust ei ole, mujal suurlinnades asendab seda paljugi tänavakaubandus, mis on kokkuvõttes mastaapne, kui võtta näiteks Inglismaal Oxfordi tänav,“ nentis ta, lisades, et tänavakaubandust Euroopa kaubanduskeskuste statistikas ei arvestata.

„Fakt on see, et Eestis on kaubanduspinda piisavalt ja siia ei peaks rohkem kaubanduspindu juurde ehitama,“ hindas Pärnits. Mida rohkem kaubanduspindu ehitatakse, seda rohkem tõstab see tema hinnangul hindu tarbija jaoks.

Äripäev küsis, kas arvestades Eesti madalat ostujõudu ja iibe langust, ei investeeri Eesti liigselt kaubanduspindadesse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700