Autor: Maarit Eerme • 8. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õhemad kilekotid maksu alla

Euroopa Komisjon nõuab, et näiteks puuvilja ostul kasutatavad õhemad kilekotid tuleb keelata või maksu alla panna, kuid poeskäija soovib, et keelamise asemel hakataks kilerämpsu terasemalt käitlema, kirjutab Õhtuleht.

Taanis ja Soomes kasutab inimene aastas keskmiselt nelja õhukest kilekotti, siis Eesti on  466 kilekoti kasutamisega aastas Euroopas esirinnas.

Euroopa Komisjon otsustas esmaspäeval, et kilekotid tuleb kas maksustada, keelata või leida mõni muu viis nende kasutamise vähendamiseks.

«Me astume samme, et lahendada väga tõsist ja kõigile nähtavat keskkonnaprobleemi. Igal aastal saab kaheksast miljardist kilekotist Euroopas praht, mis tekitab tohutut keskkonnakahju. Mõni liikmesriik on juba saavutanud suurepäraseid tulemusi kilekottide vähendamisel ja kui teised riigid järgivad nende eeskuju, võiksime praegust üldist kilekotitarbimist Euroopa Liidus vähendada kuni 80%,» lausus Euroopa Liidu keskkonnavolinik Janez Potocnik.

Vähenema peab eelkõige selliste kilekottide tarbimine, mis on õhemad kui 50 mikronit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757