Autor: Indrek Kald • 14. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puukeskuse käive kasvas 7%

ASi Puukeskus mullune käive oli 9,6  miljonit eurot, kasvades aasta varasemaga võrreldes seitse protsenti.

Puukeskuse käibe suurenemise taga oli peamiselt müük edasimüüjaile, mille kasv oli aasta lõikes 23%. Müük puidutööstustele jäi võrreldes eelmise aastaga samale tasemele, teatas ettevõte.

Parim müük oli puidupõhiste plaatide osas , mis kasvas 18% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Teiste tootegruppide müük püsis samal tasemel, näiteks sae ja höövelmaterjali müük kasvas vaid ühe protsendipunkti võrra.

Puukeskuse juhi Atso Matsalu sõnul näitab suurenenud müük puittoodete edasimüüjatele, et erasektori tarbija soovib ja julgeb enam kulutada. See on kooskõlas üldise siseturu tarbimiskasvuga.

Matsalu ütles, et puitmaju eksportturul müüvad Puukeskuse partnerid ei näe ette tarbimise vähenemist, pigem võib - näiteks Norra turul - olla isegi kasvu. Mõnel meie kliendil on juba kaks kvartalit ette toodang maha müüdud, lisas Matsalu.

Puukeskuse kontsernis töötab 400 inimest. Soomes on 22 müügikohta ja Eestis üks. Viimases on puitmaterjali laopinda kokku 15 000 ruutmeetrit.

Puukeskus on üks juhtivaid puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüjaid Eestis. Ettevõte alustas tegevust Eestis 1996. aastal ning on Soomes 1924 loodud Puukeskus OY tütarettevõte.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700