Autor: Birjo Must • 26. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmanni juht pani ameti maha

Stockmanni juht Hannu Penttilä teatas täna, et lahkub päevapealt ettevõtte juhi kohalt. Algsete plaanide kohaselt pidi Penttilä juhi kohal jätkama kuni pensionile minekuni käesoleva aasta lõpus, vahendab Kauppalehti.

Ettevõtte nõukogu esimees Kaj-Gustav Bergh, kes täidab kuni uue juhi leidmiseni tegevjuhi ametikohustusi, lükkas ümber väite, nagu oleks Penttilä ootamatult vallandatud. Samas nentis ta, et Penttiläl oli õige aeg tagasi astumiseks, kuna juba praegu tehakse plaane järgmisteks aastateks. Lisaks valmistatakse ette uue strateegia elluviimist. Penttilä töötas Stockmann Groupis üle kolmekümne aasta.

Stockmanni majandustulemusel on sel aastal jäänud kõvasti allapoole ootusi. Teises kvartalis langes ettevõtte käive võrreldes mullu sama ajaga 8,9%, 495,3 miljoni euroni. Ka on firma pidanud sulgema mitmeid kauplusi Venemaal, Soomes ja Eestis.

Alles juunis teatas ettevõte, et kontsernis kaotatakse 180 töökohta, millest 110 töötajat koondatakse ning ülejäänud vabanevad pensionile mineku ja vabatahtlike lahkumispakettide teel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757