Birjo Must • 26 august 2014

Stockmanni juht pani ameti maha

Stockmanni juht Hannu Penttilä teatas täna, et lahkub päevapealt ettevõtte juhi kohalt. Algsete plaanide kohaselt pidi Penttilä juhi kohal jätkama kuni pensionile minekuni käesoleva aasta lõpus, vahendab Kauppalehti.

Ettevõtte nõukogu esimees Kaj-Gustav Bergh, kes täidab kuni uue juhi leidmiseni tegevjuhi ametikohustusi, lükkas ümber väite, nagu oleks Penttilä ootamatult vallandatud. Samas nentis ta, et Penttiläl oli õige aeg tagasi astumiseks, kuna juba praegu tehakse plaane järgmisteks aastateks. Lisaks valmistatakse ette uue strateegia elluviimist. Penttilä töötas Stockmann Groupis üle kolmekümne aasta.

Stockmanni majandustulemusel on sel aastal jäänud kõvasti allapoole ootusi. Teises kvartalis langes ettevõtte käive võrreldes mullu sama ajaga 8,9%, 495,3 miljoni euroni. Ka on firma pidanud sulgema mitmeid kauplusi Venemaal, Soomes ja Eestis.

Alles juunis teatas ettevõte, et kontsernis kaotatakse 180 töökohta, millest 110 töötajat koondatakse ning ülejäänud vabanevad pensionile mineku ja vabatahtlike lahkumispakettide teel.

Jaga lugu:
Seotud lood
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700