Autor: Rainer Saad • 8. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima sai Leedus kartelli eest trahvi

Balti riikide suurim jaemüügikett Maxima LT sai Leedus hinnaleppe eest trahvi 58,3 miljonit Leedu litti ehk 16,9 miljonit eurot.

Leedu monopolivastane asutus leidis, et Maxima ja külmtoodete müüja Mantinga on osalenud kartellis ning see on vastuolus Euroopa Liidu monopolivastase seadusega. Kokkuleppe järgi ei müüdud Mantinga valmistatud võileibasid Maximas alla põhihinna, kirjutas Leedu Delfi. 

Maxima juht Zydrunas Valkeris nimetas otsust ootamatuks ja arusaamatuks. Tema sõnul tegid nad juurdluse käigus uurimisorganitega koostööd ja andsid vajalikke dokumente ning mingit rikkumist pole olnud. Valkerise sõnul kavatsetakse otsus kohtus vaidlustada.

Juurdlus sai alguse juba 2010. aasta 21. septembril. Uuriti ka Maxima seost teiste jaemüügikettidega nagu Prisma, Palink, Norfos mažmena ja Rimi Leedu, kuid ei leitud piisavalt tõendeid.

Mantingat trahviti 4,4 miljoni euroga.

Maxima Grupi käive 2013. aastal oli 2,5 miljardit eurot, suurima osa käibekasvust andis Eesti, kus avati neli uut poodi.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757