• 29.04.14, 19:51
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Aasta kartellikahtlus, segatud kõik suured ketid

Tallinna Kaubamaja tütarettevõte Selver sai täna prokuratuurilt süüdistuse konkurentide vahel kokkuleppe sõlmimises ja tegevuses, millega väidetavalt määrati kindlaks teatud kauba müügihind, teatas ettevõte börsile.
Süüdistusele järgneb kohtumenetlus.
Süüdistuse väitel leppisid Selver, Rimi Eesti Food, Maxima Eesti, Prisma Peremarket, Helter-R (Aldar marketi ja Super Alko omanik) ja Liviko kokku teatud viinade jaehindade tõstmises 2009. aastal.
Selver peab süüdistust alusetuks ja on seisukohal, et ei ole süüdistuses etteheidetud tegusid toime pannud. Selver jätkab tavapärast äritegevust ning informeerib börsi asjaolude täpsustamisel seaduses ja börsi reglemendis sätestatud korras.

Seotud lood

Uudised
  • 08.12.14, 07:07
Rimi esindaja Maxima trahvist: "Oh heldus!"
Kohalikele jaekettidele tuli ootamatult uudis, et Maxima sai Leedus kartellikokkuleppe eest trahvi üle 16 miljoni euro.
Uudised
  • 29.04.14, 19:53
Selver: alusetud süüdistused!
"Prokuratuuri süüdistus on alusetu ja mõistetamatu, sest Selver ei ole konkurentidega mingeid hinnakokkuleppeid kunagi sõlminud," ütles Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.
Uudised
  • 22.01.15, 08:54
Liviko kartelliprotsessi kaitsjad nõuavad õigeksmõistmist
Kaitsjad nõuavad nn Liviko kartelliprotsessis süüdistatute õigeksmõistmist ning rõhutavad, et prokuratuuri süüdistus on ebamäärane ja seetõttu on rikutud kaitseõigust.
Uudised
  • 08.12.14, 07:09
Eesti Maxima keeldus otsust kommenteerimast
Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe ei soostunud kommenteerima trahvi, mille nendega samasse kontserni kuuluv jaekett Leedus sai.
  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele