Autor: Maarit Eerme • 21. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millise löögi jaekettide kasumile annaks prokuröri nõudmine?

Prokurör nõuab Livikolt ja jaekettidelt käimasolevas kartelliprotsessis miljoneid eurosid.

Täna kell 10 algas selles kohtuasjas ka järgmine istung. Kui prokuröri nõudmine läheb läbi, hammustab see suurima tüki Prisma kasumist.

Kaubandus pani tabelisse kirja jaekettide 2013. aasta kasumid ja võimalikud trahvisummad, mis neid ähvardavad.

 

 

Prokurör nõuab jaekettidelt rahalist karistamist, millest kuulub kohe osa tasumisele. Ülejäänud summa pööratakse täitmisele, kui süüdistatavad ettevõtted panevad 3 aastase katseaja jooksul toime uue tahtliku kuriteo.

Prisma Peremarketi juhataja Janne Lihavainen ja  Maxima Eesti turundus- ja kommunikatsiooni osakonna direktor Ty Lehtmäe kommenteerisid kaubandusele, et ei saa kartelli kohtuprotsessi esialgset rahalist karistamise summade mõjutust ettevõtetele kommenteerida.

Selveri tegevjuht Kristi Lomp kommenteeris, et peab jätkuvalt süüdistust alusetuks ja on seisukohal, et ei ole süüdistuses etteheidetud tegusid toime pannud. Igapäevaselt jätkab Selver oma tavapärast äritegevust. Ka Rimi Eesti Food kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats ei saanud kohtuprotsessi kommenteerida, kuid nemad jäid ka varem väljaöeldud seisukohale, et nad endal süüd ei näe.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070