29. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver: alusetud süüdistused!

"Prokuratuuri süüdistus on alusetu ja mõistetamatu, sest Selver ei ole konkurentidega mingeid hinnakokkuleppeid kunagi sõlminud," ütles Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

Selver AS kinnitas oma pressiteates, et sai täna koos teiste jaekettidega prokuratuurilt süüdistuse konkurentidevahelise kokkuleppe sõlmimises.

„Süüdistuse sisuks olev ostumeeskonna tegevus oli selgelt suunatud konkurentsivõime säilitamisele, mitte selle kahjustamisele," kommenteeris Lomp uudist. "Prokuratuuri niisuguse loogika alusel saaks kohtu alla anda iga teise ettevõtte ning ilmselt ei jääks kogu Eesti kaubandusest keegi seaduse sellise rakendamise ees puhtaks."

Lombi sõnul konkureerivad nad teiste ettevõtetega iga päev selle nimel, et pakkuda klientidele parimat teenust, head kaubavalikut ja konkurentsivõimelist hinda. "Selver ei ole sõlminud ega sõlmi ka tulevikus ühtegi kartellikokkulepet," rõhutas ta. "Aus konkurents on meile kasulik. Meie ostuvaldkonna töötajad on konkurentsiõiguse piirangute osas täiendavalt koolitatud, et hoiduda mitmetitõlgendamist võimaldavasse olukorda sattumast. Loodan, et õigeksmõistev otsus tuleb kiiresti ning vabastab Selveri süüdistusest.“

Süüdistuse väitel leppisid Selver AS, Rimi Eesti Food AS, Maxima Eesti OÜ, Prisma Peremarket AS, AS Helter-R ja Liviko AS 2009. aastal kokku teatud viinade jaehindade tõstmises. Selver AS peab süüdistust alusetuks ja on seisukohal, et ei ole süüdistuses etteheidetud tegusid toime pannud.

 

Autor: aripaev .ee, Ave Lepik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700