Autor: Rainer Saad • 1. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Kaubamaja kaotas kohtus

Tallinna Kaubamaja teatas, et Tallinna halduskohus tegi eile otsuse, millega jättis rahuldamata nõude tagastada müügimaksu kokku summas 210 000 eurot.

Tallinna halduskohus tegi eile otsuse, millega jättis rahuldamata Tallinna Kaubamaja tütarettevõtete AS Viking Motors, AS TKM King ja OÜ TKM Beauty Eesti kaebused Tallinna ettevõtlusameti maksuotsuste peale, millega keelduti müügimaksu tagastamisest kokku summas 0,21 miljonit eurot. Vaidlus jätkub ja tütarettevõtted esitavad apellatsioonkaebuse Tallinna halduskohtu otsuse peale ringkonnakohtule.

Tallinna Kaubamaja AS teatas mullu börsiteates, et tema tütarettevõtted taotlevad tagasi ajavahemikus 1. juuni 2010 kuni 31. detsember 2011 Tallinnas makstud müügimaksu summas 3,27 miljonit eurot.

Kuna Tallinna ettevõtlusameti maksuotsustega jäeti Kaubamaja tütarettevõtete müügimaksu tagastusnõuded rahuldamata, esitasid tütarfirmad Tallinna ettevõtlusameti maksuotsuste peale kaebused Tallinna halduskohtule.

Selver AS ja Kaubamaja AS kaebuste menetlus, mis hõlmab ka aktsiisikauba müügilt tasutud müügimaksu, oli Tallinna halduskohtu otsusel vahepeal peatatud kuni aktsiisikaupu puudutava Euroopa Kohtu lahendi jõustumiseni kohtuasjas C-553/13.

Euroopa kohus tegi 5. märtsil 2015 nimetatud asjas otsuse, millega eelviidatud perioodil Tallinnas kehtinud müügimaks ei olnud kooskõlas aktsiisidirektiiviga ning müügimaksu kogumine aktsiisikaupade müügilt ei olnud õiguspärane.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070