Autor: Birjo Must • 17. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Unileveri tulemused ületavad ootusi

Euroopa tarbekaupade tootja Unilever suutis oma esimese kvartali tulemustega täna analüütikuid üllatada, kuna firmal õnnestus arenevatel turgudel käivet parandada.

Briti-Hollandi firma, mis muuhulgas toodab Dove'i seepi, Liptoni teed ja Ben&Jerry's jäätist, teatas käibe 2,8%-lisest kasvust esimeses kvartalis. Analüütikud ootasid 2,1%-list kasvu, vahendab Reuters.

Unilever prognoosis jaanuaris, et tänavu jääb kasumikasv 2-4% vahele. Esimeses kvartalis pidi kasv jääma 2% lähedale ning hiljem paranema.

Möödunud aastal kasvas firma käive 2,9%, mis oli viimaste aastate nõrgim tulemus. Firma juht Paul Polman ütles toona, et ta ei looda tänavu erilist turuolukorra paranemist.

Täna on Unileveri aktsia hind Amsterdami börsil tõusnud 3%, 42,135 eurole.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700