Autor: Maarit Eerme • 12. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viie aastaga on Cherryst ostes säästetud 25 miljonit eurot

Eesti ja Baltikumi üks suurimaid e-kaubandusettevõtteid Cherry tähistab oma viiendat tegutsemisaastat Eestis ning selle aja jooksul on kliendid tänu Cherry vautšeritele säästnud ostude pealt ligi 25 miljonit eurot ning veetnud Cherry e-poes kokku 3,6 miljonit tundi ehk 417 aastat.

Cherry asutaja ning Eesti ja Läti tegevjuhi Priit Tompi sõnul on ettevõtte areng viimase viie aasta jooksul olnud kiire ning lisaks õnnestumistele koduturul on suudetud edukalt kanda kinnitada ka Läti ja Leedu turul. “Kui Cherry alustas, siis oli vautšerite kontseptsioon sellisel kujul eestlastele veel võõras ning harjumine võttis pisut aega, kuid tänaseks on Cherry.ee veebipoest ostu sooritanud juba iga kuues eestlane ehk tervelt 15% Eesti elanikkonnast. Kokku kasutas Cherry.ee e-poodi möödunud aastal ligi 40 000 klienti, kes sooritasid kokku oste 7,3 miljoni euro väärtuses. On hea meel tõdeda, et seesugune ärimudel on Eestis väga hästi vastu võetud,” ütles Tomp.

Tompi sõnul moodustavad umbes 65% Cherry klientidest naised vanuses 24 - 44. Kõige aktiivsemad e-poodlejad on kõrghariduse ja keskmisest kõrgema sissetulekuga inimesed, kes töötavad täiskohaga ja kel kasvab peres üks või kaks last.

Veebist ostmine on Tompi sõnul saanud nii mujal maailmas kui ka Eestis tavapärase elu osaks, kuna e-poed pakuvad tihti paremaid hindu ning valikut, mis tähendab, et e-poed peavad olema valmis vastu võtma ning teenindama oma tehnoloogilisel platvormil sama palju või rohkem kliente, kui suured kaubamajad. “Cherry veebipoes sooritatakse iga 3 minuti jooksul umbes 2 ostu ning lehe külastatavus on võrreldav Viru Keskusega, mis on Eesti üks enim külastatud ostukeskusi tuhandetesse ruutmeetritesse ulatuva kaubanduspinnaga,” lisas Tomp. Kokku külastab Cherry Media grupi viite kodulehte kolmes Baltikumi riigis ca 1 miljon inimest kuus.

Cherry Media OÜ on 2009.a. sügisel asutatud e-kaubandusettevõte, mille asutajateringi kuuluvad Allan Martinson, Andres Susi ja Priit Tomp. Cherry Media grupp opereerib e-kaubanduskeskkondi Cherry.ee Eestis, Cherry.lv ja CityLife.lv Lätis ning Beta.lt ja Grupinis.lt Leedus. Cherry Media grupp tegutseb üheksas Baltikumi linnas ning on tööandjaks rohkem kui 150-le inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757