Autor: Maarit Eerme • 5. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kullerfirma DPD investeeris drooniterminali

DPDgroup jätkab pakiveo arendamist droonidega, pöörates suurt tähelepanu ohutusele droonide õhku tõusmisel ja maandumisel ning pakkide üleandmisel. Selleks on GeoPost loonud erilise lahenduse – drooniterminali.

Prantsuse Le Groupe La Poste’i omanduses oleva GeoPosti kaubamärk DPDgroup on alates 2014. aasta juunikuust katsetanud võimalust toimetada pakke kohale droonidega.

Septembris läbis droon edukalt 1200 meetrit ja toimetas sihtkohta 3 kg raskuse paki.

Veebruaris näitasid krõbedas külmas tehtud katsed, et valitud tehnoloogia on vastupidav ja töökindel.

DPDgroup arendas drooniterminali välja pakiveo- ja lennuohutusteemalise uurimuse osana.

Uuenduslik terminal töötati välja koos projektipartneriga Atechsys.

See koosneb:

rajatisest, mis takistab ligipääsu droonile õhkutõusu ja maandumise ajal,automaatsest transpordisüsteemist paki edasitoimetamiseks,elektroonilisest süsteemist, mille ülesanne on tagada drooni ümbruses tehtavate laadimistööde ohutus.

Drooniterminal tagab ohutuse pakkide laadimisel, drooni õhkutõusul, maandumisel ja pakkide üleandmisel.

Drooniterminali väljatöötamine on droonidega pakiveo arendamise järjekordne verstapost. See on lahendus pikaajalisele murele, kuidas tagada droonide kasutamisel nende ohutus ja korrashoid ning pakkide peale- ja mahalaadijate ohutus. Selline tehnoloogia võimaldab laiendada logistikavõrgustikke ja pakub lahendust mitmete takistuste puhul.

Taristu: puudulik teevõrk, nt eriti saartel ja mägistes piirkondadesIlm: lume või üleujutuse tõttu ligipääsmatud kohadInimeste ohutusPaki ja seadmete kaitse ja ohutus

https://youtu.be/CpSrTSPh9Hw

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757