Autor: Kaubandus.ee • 21. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPDgroup kasutab pakkide toimetamisel droone

DPDgroupi droon pakke kohale toimetamas
Foto: DPD
DPD Eesti AS tegevjuhi Rainer Rohtla sõnul võib esmapilgul olla tegu väikse sammuga Prantsusmaa pakiveo võrgustikus, kuid olulise arengusuunaga tuleviku logistikamaailma silmas pidades.

Pärast kaks aastat kestnud katseid, mida kroonis edu, sai DPDgroup loa tsiviillennunduse peadirektoraadilt kasutada 15 kilomeetri pikkusel marsruudil pakkide toimetamiseks droone. Esmakordselt maailmas pakub tavaline lennuliin võimalust toimetada pakke droonide abil.

Sõidu-ulatus: kuni 20km

Kandevõime: kuni 3kg

Max kiirus: 30km/h

Navigatsioonisüsteem on võimeline edastama kuni 50 km

6 elektrilist rootorit, süsinikkiust kere

Viimase põlvkonna sisse-ehitatud elektroonika

Pardal olev GPS ja kaamera koos live-andmevooga

Koondatud elektroonika

Automaatne langevari (anomaaliate avastamine lennu ajal ja automaatne langevarju kasutuselevõtmine kukkumise korral)

Kord nädalas lendab DPDgroupi droon lõuna Prantsusmaal Provence regioonis, Saint-Maximin-La-Sainte-Beaume-i ja Pourri?res-i vahel. Liin võimaldab pakkide toimetamist eraldatud inkubaatorettevõtetele, sealhulgas tosinale tehnoloogia start-up ettevõttele. Pakid toimetatakse kohale Chronoposti ja DPD Prantsusmaa vahendusel ning drooniga Pick-up punktist Saint-Maximinist lõppsaajani. Nii drooni lahkumisel kui ka saabumisel pakub drooniterminal turvalist laadimist äralennust kuni maandumiseni ja paki reaalse kohaletoimetuseni.

DPDgroup on suuruselt teine rahvusvahelist pakivedu pakkuv võrgustik Euroopas. DPDgroup ühendab omavahel uuenduslikud tehniloogiad kohaliku teadmisega pakkumaks lihtsaid ning paindlikke teenuseid nii paki saatjale kui ka saajale. DPDgroup koondab enda alla 4 brändi: DPD, Chronopost, SEUR ja Interlink Express. Võrgustik koosneb rohkem kui 26 000 pick-up punktist, mida toetab üle 60 000 töötaja. Igapäevaselt toimetatakse 230 riigis kohale 3,6 miljonit pakki.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757