30. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vihand: E-kaubandus on eilne päev

ETK juht Jaanus Vihand
Foto: Raul Mee
ETK juht Jaanus Vihand ütles Äriplaani konverentsil, et juba täna on e-kaubandus eilne päev, täna räägime multichannelist.

Vihand rääkis, et nemad kriisi lähiaastatel ei näe. „Lisaks on vähenenud ka sõja hirm, millest veel pool aasta tagasi räägiti,“ ütles Vihand. Tema sõnul toimub jaekaubanduses järgmisel aastal väike kasv, nii 2-4%. (..jaemüük spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus toidukaubad, joogid ja tubakatooted)

Vihandi on kindel, et 15 aasta pärast muutub tarbimismudel. „Juba täna on e-kaubandus eilne päev. Täna räägime multichannelist. Räägime sobivast võimalusest kauba kättesaamisest.“ ETK Juhi sõnul valmistavad nad ennast hetkel ette selleks, kui jaekaubanduse kogukäivest 30% moodustab tavakaubandus.

ETK’l valmib järgmisel aastal suur keskladu ning panevad käima e-kaubanduse. „Järgmisel aastal on suured investeeringud.“ Vihandi lisas, et nende palgad on kogu aeg tõusnud ning keskmine kasv on olunud 10%. „Järgmisel aastal lähtume nõudluse ja pakkumise tasakaalust ning efektiivsusest. Lühikeses perspektiivis saab kasumi ära anda, kuid pikas vaates see ei toimi.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070