• 25.11.15, 15:18
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kaupmeeste kindlustunne on langustrendis

120 Eesti jaekaubandusettevõtte küsitlemise tulemusena selgus, et jaekaupmeeste kindlustunne on langustrendis ning suurel osal teenindussektoris ei ole põhjust lähitulevikus rõõmustada, teatas Eesti Konjuktuuriinstituut.
Kaupmeeste kindlustunne on langustrendis
  • Foto: Pixaby
Novembris püsis jaekaubandusbaromeeter küll endiselt plusspoolel (kindlustundeindikaator +6), kuid võrreldes oktoobriga oli jaekaupmeeste kindlustunne madalamal tasemel (oktoobris +9). Samuti oli aasta tagasi jaekaupmeeste kindlustunne kõrgemal tasemel.
Kaupmeeste hulgas on suurenenud nende ettevõtete osa, kel müük viimasel kolmel kuul vähenes. Selliseid ettevõtteid oli oktoobris 19%, novembris aga juba 29%. Ettevõtete koondhinnangul on kaupmeeste ärikonjunktuur praegu rahuldav ja eeldatavalt kuue kuu pärast pigem praegusest parem.
Tarbijate kindlustunne novembris märkimisväärselt ei muutunud - tarbijabaromeeter püsib pikaajalise keskmise suhtes positiivsel poolel (-7, pikaajaline keskmine -9) ja langes oktoobriga võrreldes vaid 1 punkti võrra.
Hinnang oma pere rahandusliku olukorra kohta pole inimestel aga viimase kuuga muutunud. Säästa suudab 45% vastanutest ning 49% kulutab ära kõik mis teenib. 3% vastanutest kulutab varasemaid sääste ja 3% on hädas võlgadega.
Loe pikemalt Äripäevas Eesti Konjuktuuriinstituudi aruannet. 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 14.10.24, 09:50
Partner Kuukaardi makselahendused koguvad järjest suuremat populaarsust. Loe, mis need on!
Partnerkaardiga Selveris, Kaubamajas, Delice´is, I.L.U.-s ja L´Occitane kauplustes oste tehes tasub alati kaaluda, kas soovid maksta ostu eest kohe või hiljem. Muutes oma tavalise Partnerkaardi Partner Kuukaardiks, tasud ostude eest endale sobival ajal. TKM Grupi Partnerkaardi arendusjuht Rene Paats räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele