20. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõulud ja aastavahetus kasvatasid Omniva pakimahud mitmekordseks

Omniva pakumahud kasvasid mitmekordseks
Foto: Andrus Haabu
Lõppenud aasta viimastel nädalatel kasvas Omniva vahendatud pakkide arv võrreldes tavapärasega mitmekordseks, ligi poole sellest pakimahust moodustasid saadetised välismaistest e-kaubamajadest.

„Väikepakkidest üle poolte on välismaalt tulevad saadetised, mis näitab, et inimestele meeldib välismaalt kaupa tellida. Välismaa saadetistest omakorda ligikaudu pooled tulevad Hiinast,“ selgitas Omniva pakiäri juht Sten Argos.

Vahetult enne jõule vahendas Omniva üle 100 000 kirja ja mitukümmend tuhat pakisaadetist päevas. „Kui võrrelda detsembrikuu kolme esimese nädala pakimahtu Eesti rahvaarvuga, siis võib öelda, et iga kolmas inimene sai paki Omnivaga,“ selgitas Argos. Võrreldes tavapärasega oli pakimaht kahe- ja isegi kolmekordne ning võrreldes 2014. aasta jõuludega kasvas pakisaadetiste arv ligikaudu 10%.

Kui pakisaadetiste arv igal aastal kasvab, siis kirjade arv väheneb. Võrreldes eelneva aasta jõuludega vähenes kirjade arv detsembris 14%. Sellele vaatamata saadeti jõulukuul Eestis ligikaudu miljon jõulukaarti.

Selleks, et jõulumahtudega toime tulla ning teenuse kiiruses mitte järeleandmisi teha, palkas Omniva jõulude ajaks ka abitööjõudu. „Vahetult enne jõule käisid sorteerimisosakonnas abiks ka mitmed kontoritöötajad. Tänu kiirele reageerimisele tulime jõulumahtudega kenasti toime ning suutsime ka välismaalt tulnud pakid väljastada mõistliku aja jooksul,“ kinnitas Argos.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757