20. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Jõulud ja aastavahetus kasvatasid Omniva pakimahud mitmekordseks

Omniva pakumahud kasvasid mitmekordseks
Omniva pakumahud kasvasid mitmekordseks  Foto: Andrus Haabu

Lõppenud aasta viimastel nädalatel kasvas Omniva vahendatud pakkide arv võrreldes tavapärasega mitmekordseks, ligi poole sellest pakimahust moodustasid saadetised välismaistest e-kaubamajadest.

„Väikepakkidest üle poolte on välismaalt tulevad saadetised, mis näitab, et inimestele meeldib välismaalt kaupa tellida. Välismaa saadetistest omakorda ligikaudu pooled tulevad Hiinast,“ selgitas Omniva pakiäri juht Sten Argos.

Vahetult enne jõule vahendas Omniva üle 100 000 kirja ja mitukümmend tuhat pakisaadetist päevas. „Kui võrrelda detsembrikuu kolme esimese nädala pakimahtu Eesti rahvaarvuga, siis võib öelda, et iga kolmas inimene sai paki Omnivaga,“ selgitas Argos. Võrreldes tavapärasega oli pakimaht kahe- ja isegi kolmekordne ning võrreldes 2014. aasta jõuludega kasvas pakisaadetiste arv ligikaudu 10%.

Kui pakisaadetiste arv igal aastal kasvab, siis kirjade arv väheneb. Võrreldes eelneva aasta jõuludega vähenes kirjade arv detsembris 14%. Sellele vaatamata saadeti jõulukuul Eestis ligikaudu miljon jõulukaarti.

Selleks, et jõulumahtudega toime tulla ning teenuse kiiruses mitte järeleandmisi teha, palkas Omniva jõulude ajaks ka abitööjõudu. „Vahetult enne jõule käisid sorteerimisosakonnas abiks ka mitmed kontoritöötajad. Tänu kiirele reageerimisele tulime jõulumahtudega kenasti toime ning suutsime ka välismaalt tulnud pakid väljastada mõistliku aja jooksul,“ kinnitas Argos.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt