15. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oma kauplustel on suur jõud

Natur Siberica kauplus
Foto: Natur Siberica
Venemaa suurim kosmeetikatööstur Andrei Trubnikov ütles, et oma kauplustel on väga suur jõud, kuid suudad seal uusi tooteid pakkuda.

Kasumi toovad Trubnikovi sõnul just eri brändide jaekauplused, näiteks Organic Shop (16 kauplust) ja Natura Siberica (10 kauplust – Venemaal, Jaapanis, Hispaanias, Hong Kongis, Taanis). „Oma kauplused on väga suur jõud, kui suudad uusi tooteid pakkuda. Varem ei olnud jaemüük ausalt öeldes minu jaoks eriti huvitav, kuid nüüd näen, et seal on täiesti teine tootlus. Kriisist suudab meid päästa vaid oma jaemüük,“ rääkis väljaandele RBK antud intervjuus Pervoe Reshenie omanik Andrei Trubnikov.

Trubnikov töötab peamiselt rahulolu nimel. „Mulle meeldib inimestele rõõmu pakkuda,“ kinnitas ta ja jutustas, et kauplusesse sisse astuvaid naiskliente tuleb kohelda nagu kuningannasid. „Tal võib olla mingi kriis, mees on joodik, tööl on muresid, kuid kui ta astub poodi ja ostab mingi asja 35 rubla (39 eurosendi) eest, on tal tuju parem, sest teenindus oli hea. Muide Natura Siberica poes on kaks korda käinud ka Dimitri Medvedjevi naine, ostis 300 rubla (3,4 euro) eest.“

Trubnikov põikleb Eestis tooteid valmistades kõrvale Ukraina kehtestatud embargost. „Kaotasime Ukraina, seal lõpetati meie kosmeetika ostmine, kuna tegemist on Vene toodanguga. Kaotasime 50 miljoni elanikuga turu, mis andis 15-20% meie kasumist. Otsustasime teha Eestisse tehase ja Eesti kaudu tagasi Ukrainasse siseneda,“ tunnistas Trubnikov.

Loe Äripäevast pikemalt, miks Vene ärimees otsustas enda tootmise Eestisse tuua ning kuidas see aitab tal Ukraina turule taas siseneda.

Autor: Marge Väikenurm, Äripäeva ajakirjanik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700