Autor: Kaubandus.ee • 10. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ECR Community koostas uue tarnija juhitud kaubavarude strateegia (VMI) käsiraamatu

Foto: ECR
ECR Community poolt koostatud uus VMI käsiraamat selgitab, kuidas on võimalik tagada kaupade hea saadavus, hoides laovarud madalad. Lisaks VMI ehk tarnija juhitud kaubavaru meetodi põhimõtetele leiab raamatust VMI rakendamise, kontrolli ja eesmärgistamise juhised. Palju on näiteid reaalselt toimivatest lahendustest.

Juhendmaterjal pealkirjaga "Best practice in implementing VMI – a recommendation by the ECR Community” tutvustab tõhusal koostööl põhinevat tarnestrateegiat, mis tagab kaupade hea saadavuse suhteliselt madalate laovarude abil. Väljaanne koondab kaubandusvaldkonna tarneahela praktikute kogemused ning akadeemikute teadmised, täiendades neid 15 riigis läbi viidud uuringu tulemustega. Raamat käsitleb tarneahela võtmeküsimusi, sh VMI meetodi põhimõtteid ja korraldamist, VMI-ks sobivate toodete ning partnerite valikut, rakendamist, kontrolli, eesmärke ning IT-lahendusi. Käsiraamat kirjeldab uusimat VMI teooriat ja sisaldab praktilisi tööriistu ning näiteid, mis lihtsustavad tarneahelaekspertide jaoks meetodi rakendamist. Käsiraamat on kohustuslik kirjandus kõigile, kes on seotud tarneahelate toimimisega Euroopas.

Käsiraamatu koostamisel osalesid 15 ECR ja GS1 organisatsiooni liikmed koostöös dr Hele Hammeriga Tallinna Tehnikaülikoolist. Ainulaadset koostööprojekti koordineeris GS1 Šveitsi haru. “Tarneprotsesside hea tava on tõestatud vaid siis, kui need toimivad piiriüleselt,” selgitab ECR/GS1 Šveitsi asedirektor Valentin Wepfer. “VMI käsiraamat on esimene samm, ka edasine koostöö on vajalik.” ECR Community kaasesimees Declan Carolan lisab, et VMI käsiraamat on ECR Community (varem tuntud kui ECR Europe) esimene oluline väljaanne ning väärib igati oma positsiooni, sest võtab hästi kokku ECR Community eesmärgi ja olemuse – olla koostöö lipulaev.

Inglise keelse käsiraamatu saab tasuta alla laadida SIIN. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757