25. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-poodlejate arvukus toob Lätti 30 uut Omniva pakiautomaati

Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel
Foto: Meeli Küttim
Omniva kahekordistab esialgu Lätisse plaanitud pakiautomaatide arvu. 15 lisaautomaadi paigaldamisega kasvatab ettevõtte 2016. aastal oma pakiautomaadivõrgustikku Lätis 54% ning kogu Baltikumis 35%

Kuigi esialgu plaaniti Lätti 15 pakiautomaati, siis hiljuti otsustati laieneda veelgi kiiremini ning esialgu plaanitud automaatide arv kahekordistati. Uute pakiautomaatide paigaldamisega alustatakse septembri lõpus nii Riias kui ka teistes asukohtades üle kogu Läti.

Kui suurema osa Läti pakimahtudest moodustavad üldiselt äriklientide pakid, siis hiljuti on täheldatud järsku mahtude kasvu ka erakliendi pakkide osas. Seetõttu võib oodata, et peagi moodustavad erakliendi pakid  juba kogu Läti pakimahust 50%. Märkimisväärse pakimahtude kasvu tulemusena ületas Omniva Läti üksus eelmise aasta müügitulu tänavu juba 8 kuuga. 

Eurostati andmeil kasvab Euroopa e-poodlejate arv kõikides vanusegruppides jõudsalt, kuid suurimat kasvutrendi näeb eelkõige just noorema grupi, 16-24 aastaste noorte seas. 2015. aastal on Eestis internetist tooteid või teenuseid ostnud 59% internetikasutajaist. Lätis ning Leedus on need näitajad vastavalt 38% ja 32% ning tõotavad kasvada hüppeliselt iga aastaga.

Omniva juhatuse liikme Ansi Arumeele sõnul on Baltikumi areng selles osas tõesti tormiline. „Kuna e-kaubandus on rahvusvaheline ja globaalne, siis üha rohkem ärikliente näevad Baltikumi ühtse ühendatud turuna. Kliendid ootavad meilt Baltikumiülest pakiteenust ning meie eesmärk on viia teenus klientidele võimalikult lähedale,“ selgitas Arumeel.

„Juba praegu on meil rohkem kui  28 000 pakilahtriga pakiautomaadivõrgustik kogu Baltikumis, kuid sellele vaatamata plaanime oma võrgustikku Balti riikides veelgi laiendada,“ lubas Arumeel. Läti laienemise lõppedes on Omniva pakiautomaadivõrgustik kasvanud tänavu Eesti 20, Leedu 22 ja Läti 30 automaadiga rohkem kui kolmandiku võrra suuremaks.

Järgmisel aastal avab Omniva oma pakiautomaadivõrgustiku kogu Baltikumis ka teistele partneritele kasutamiseks, et anda veelgi hoogu e-kaubanduse kiirele arengule. Võrgustiku laienemine ja selle avamine ka teistele partneritele kasutamiseks on järjekordne samm klientidele lihtsa pakiteenuse pakkumise suunas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757