3. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Usalda töögraafikud tarkvara hoolde

Tööjõu haldamise lahendus on Coopi kauplustes graafikute tegemise ja palgaarvestuse lihtsamaks teinud
Autor: Raul Mee

Lihtsad tarkvaralahendused aitavad ettevõtjatel pidada paremat arvestust töögraafiku ja palgamaksete üle ning vähendada seeläbi tekkivaid asjatut aja- ja rahakulu.

„Saame töökohtasid täpsemini planeerida ja efektiivsemalt oma jõudu kasutada. Näiteks hoiame ära mõttetu lisakulu tööpäevade lõpus rakenduseta tööjõule makstava palga näol,“ kirjeldas Coop Saaremaa IT- juht Mehis Väin kasu, mida tarkvara kasutamine pakub. „Ainus pähkel oli andmete ületoomine palgaarvestuse programmi, mis ei läinud kõige libedamalt,” märkis Väin.

Coopi kaupluste kett otsis tööjõu haldamise lahendust üle aasta. Viimaks jäi sõelale Quinyx. Väina sõnul on uut lahendust juba mõni kuu testitud ja 29 ettevõttest on see kasutusel seitsmes.

Crocsi kauplused on Quinyxi aktiivselt kasutanud veidi üle aasta ning programmi kasuks otsustati seetõttu, et see tundus kõige uuenduslikum. Crocsi kaupluste ja veebipoe juhataja Irja Plaani sõnul mõjutasid otsust peale teenuse hinna ka lahenduse sisse- ja väljalogimissüsteem, äpp ja väga mugavad graafikute koostamise võimalused.

Crocsi kauplustes seni kasutusel olnud Exceli tabelite usaldusväärsusele teeb Quinyx samuti pika puuga ära, sest käsitsi tehtavate muudatuste asemel töögraafikus vastutab nüüdsest iga töötaja oma tööaja eest ise. Puhkuseavaldused saab teha otse programmis, mille kinnitamisel paigutatakse puhkuse aeg automaatselt graafikusse ja vabad tööpäevad saab kohe kellelegi teisele planeerida.

Loe pikemalt Äripäevast. 

Autor: Lennart Käämer, Äripäev

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700