30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver plaanib Ülemiste Citysse uusi tehnoloogiaid

30. novembril pandi Sepapaja Selverile nurgakivi. Pildil Tehnopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov, Selveri juhataja Kristi Lomp ja Hauser Ehitusest Tomy Saaron
Foto: Tiit Mõtus
Uude Ülemiste City Selverisse tuleb e-kaupluse väljastuspunkt, iseteeninduskassad ning hilisem projekt on Selveri juhataja Kristi Lombi sõnul välja arendada ka pakirobotid linnaku kontoritesse.

Tehnopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov rääkis, et nende Ülemiste City kontseptsioon põhineb aja kokkuhoiul ja see on ka üks põhjus, miks Selver enda kaupluse avab nende linnakus. „Kui hakkasime toidupoe kontseptsioonist rääkima, siis leidsime, et kaubanduskeskust ei ole mõtet rajada, vaid panustame pigem parema ühenduse loomisesse Ülemiste keskusega ning esmatarbekaupade vajaduste rahuldamiseks avame Selveri,“ ütles Jostov.

Tema sõnul on Skandinaavias kasvav trend, et toidupoed liiguvad rohkem töökohale lähemale. „Ma olen kindel, et Selver on siin väga edukas.“ Jostov ütles, et see ei ole kindlasti see kauplus, kus klient suure ostukotiga väljub vaid seal tehakse sellised ostud, mida soovitakse kohe tarbida.

Aja kokkuhoiu printsiibist lähtudes on Ülemiste Citys panustanud paremasse ühistranspordi ühendusse, ehitanud lasteaia, kuhu on suur nõudlus ning avanud Emili kooli, mis on samuti väga hästi vastu võetud.

„Järgmisel aasta aprillis avame My Fitnessi spordiklubi, mida on lubatud piirkonda juba kümme aastat ning nüüd see ka tuleb,“ oli Jostov rõõmus.

Jostovi sõnul ei tee nad ainult füüsilise keskkonna arendust, vaid planeerivad ka tehnoloogilisi arendusi koostöös Selveriga. „Me loodame, et saame katsetada uusi tehnoloogiaid, mis võimaldaksid ostlemist linnaku sees veelgi mugavamaks muuta.“

Selveri juhataja Kristi Lomp ütles, et tegemis saab olema nende kõige väiksema kauplusega, millel on 500 ruutmeetrit müügipinda. See saab olema neile väga suur väljakutse, kuidas väike pind hästi toimima panna. „Tegemist saab olema tõenäoliselt kõige suurema kliendiarvuga kauplusega, kuna piirkonnas töötab 8000 inimest,“ ütles Lomp.

Kaupluse pinnale mahutatakse ära ka iseteeninduskassad ning e-kaupluse väljastuspunkt. „Tulevikus tahame koostöös tehnoloogiaettevõtetega arendada välja ka pakirobotid Ülemiste City büroohoonete fuajeedesse, kust saab siis nende e-poest tellitud kauba kiiresti kätte,“ rääkis Lomp.

E-toidukaubandus on teinud viimase aasta jooksul väga suure sammu ning Lomp usub, et viie aasta pärast teeb nende e-pood Selveri keti kauplustest kõige suuremat käivet.

Ülemiste City investeerib Sepapaja 2 majja 1,8 miljonit eurot, millest 40% on juba tänaseks investeeritud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757