7. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Capital Mill investeerib 3,3 miljonit eurot Vilniuse RIMI Jeruzalė ehitusse

Vilniuse Jeruzalė elamurajooni RIMI supermarket
Foto: Capital Mill
Aprilli alguses alustab Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraettevõte Capital Mill Vilniuse Jeruzalė elamurajooni RIMI supermarketi suuremahulisi ümberehitustöid; investeeringu suurus on 3,3 miljonit eurot.

Rekonstrueerimise peatöövõtja, YIT Kausta, on üks Leedu suuremaid ehitusettevõtteid ja projekti autor on Projektų rengimo centras UAB.

„Leedus on ärihoonete renoveerimine kontoripindade sektori märgatava kasvuga võrreldes maha jäänud. Capital Mill võtab käsile esimese sedalaadi projekti Leedus ja loodab, et see viib uue kaasaegse kontseptuaalse disainiga kaubanduspindade nõudluse kasvule. RIMI supermarketi formaat muutub pärast rekonstrueerimist; seda laiendatakse ja sellest saab RIMI hüpermarket. Hoones avatakse lisaks 10 uut kauplust ja restorani, sealhulgas Hesburgeri drive-in ja Mon Ami pagaritöökoda koos kohapealse kauplusega. Restoranidel on suveterrassid; hoolitseme ka ema-ja-lapse toa ja laste mänguväljaku rajamise eest,“ ütleb Capital Milli partner Marko Kull.

Kokku on kaubanduskeskuses pärast ümberehitustöid 1,5 korda rohkem pinda – 5247 ruutmeetrit ja RIMI kasutatav ala kasvab kolmandiku võrra – 4480 ruutmeetrini.

„Kliendi esmased nõuded on kvaliteet, tasuvus ja palju mugavamad tingimused nii ostjatele kui ka töötajatele. Seepärast pöörame suurt tähelepanu hoone jätkusuutlikule arendamisele,“ ütleb YIT Kausta juhataja Kęstutis Vanagas. Tema sõnul saavad kaubakeskuse töötajad ja ostjad uute kaasaegsete ruumidega tutvuda juba septembris – selleks ajaks viiakse lõpule kõik ehitus- ja paigaldustööd.

RIMI Jeruzalė rekonstrueerimistööd algavad 3. aprillil ja kuu aega hiljem suletakse RIMI supermarket ümberehituseks. Kapitaalselt ümberehitatud kaubanduskeskus avatakse 22. septembril. Üle 180 auto mahutavasse parklasse paigaldatakse ka elektrisõidukite (EV) laadimisjaam.

Capital Milli sõnul on Vilniuse linna põhjaosa väga paljutõotav.

„Puhkajaid meelitab Verkiai looduspark ja Žalieji ežerai („Roheliste järvede“) suunas kulgev inimvoog suureneb suvehooajal. Lisaks asub RIMI Jeruzalė ühe Vilniuse peamise liikluse tuiksoone lähedal, teel Santariškių klinikose haiglasse ja tagasi jaama. Pole kahtlust, et laiendatud supermarketist koos suurema tootevalikuga saab mitte ainult mugav ostlemiskoht vaid ka tõmbekeskus kohalikele elanikele ja külalistele,“ ütleb Capital Milli juhataja Leedus Irmantas Degutis.

Capital Milli arendusprojektide hulka kuulub kaks logistikakeskust Vilniuses, üks Metelių tänaval ja teine Žarijų tänaval. Peale RIMI Jeruzalė kuulub Eesti kinnisvarafirmale supermarketihoone Medeinose tänaval.

Leedus haldab Capital Mill ärikeskust Grand Office Ševčenkose tänaval ja nelja logistikakeskust.

Capital Mill on Balti riikidesse investeerinud 250 miljonit eurot, millest ühe neljandiku Leedus asuvatesse projektidesse. Ärihoone Navigator Tallinnas, mis esimese Balti ärihoonena pälvis säästliku elektritarbimise sertifikaadi LEED Gold, on üks Capital Milli eksklusiivsetest projektidest Balti riikides. Teist Capital Milli poolt Tallinnas arendatud büroohoonet Explorer loetakse üheks Balti riikide moodsaimaks hooneks. Praegu on kinnisvarainvesteeringute ja -haldusfirmal käsil 17-korruselise büroohoone arendus Riias, mis samuti taotleb LEED Gold sertifikaati.

„Me näeme kogu Balti turul kiiret arengut ja konkurentsivõimet. Capital Milli jaoks on oluline tagada parima kvaliteediga teenused, mis vastavad nii ärisektori arengule kui ka kohaliku turu nõudlusele,“ kinnitab Kull.

Capital Mill asutati 2008. aasta alguses, et aidata Eesti, Lätis ja Leedus ärikinnisvara omandada soovivaid investoreid. Ettevõtte kuulub pikaajalise kinnisvara- ja panganduskogemusega meeskonnale.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700