11. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoili vanadest reklaambänneritest valmivad poekotid

Vanadest reklaambänneritest valmistatud poekotid
Foto: Circle K Eesti
Circle K teenindusjaamade üleminekuga uuele kaubamärgile jääb üle 3,5 kilomeetrit kangast reklaambännereid, millest valmib erivajadusega inimeste kätetööna kuni 7000 poe- ja puudekotti. Nende müügist saadav tulu läheb vaimupuudega ja psüühikahäiretega inimeste töötamise toetamiseks.

Kõigi Circle K teenindus- ja automaatjaamade kangasreklaamid üle Eesti kogutakse kokku ja viiakse Viljandisse, kus mittetulundusühingu Töötoad abil õmmeldakse nendest poe- ja puudekotid. Erivajadusega inimeste kätetööna valminud kotte saab osta Circle K teenindusjaamadest hinnaga 4,50 eurot ja kogu kotimüügist teenitud tulu läheb sotsiaalsesse ettevõtlusesse vaimupuudega ja psüühikahäiretega inimeste töötegemise toetamiseks.    

“Otsisime kasutuks muutunud Statoili kangasbänneritele paremat tulevikku kui hävitamine ja lõime käed mittetulundusühinguga Töötoad,” rääkis Circle K turundusjuht Diana Veigel. “Puuetega inimeste kätetööna valmivad kahes mõõdus poe- ja puudekotid, viimaseid saab kasutada suure poekotina, aga sellesse mahuvad ka meie jaamades müüdavad võrgus küttepuud,” selgitas Veigel. “Koti ostja saab kaasa teadmise, et toetab keskkonda ja erivajadusega inimest. Usume, et läbi selliste tegevuste muutub ka ühiskond paremaks ja sallivamaks.”  

Mittetulundusühingu Töötoad juhatuse liikme Mati Tuuksami sõnul on oma teenitud raha puudega inimesele olulise tähendusega. “See pole üksnes tuntav lisa saadavatele riiklikele toetustele, vaid tõstab ka inimese enesehinnangut läbi teadmise, et ollakse võimelised ise panustama ja seeläbi eluga paremini toime tulema,” selgitas Tuuksam. “Meil on hea meel, et Circle K sellise koostööettepanekuga meie juurde tuli. See võiks olla teistelegi eeskujuks, et kasutatud tekstiilijäätmeid ei ole vaja ära visata, vaid nendele saab anda uue elu.”  

MTÜ Töötoad tegeleb sotsiaalse ettevõtlusega, mille eesmärgiks on lisaks vaimupuudega ja psüühikahäiretega täiskasvanutele töökohtade loomisele ka nende jätkusuutlikuna hoidmine ja arendamine.  

Circle K Eesti AS on üks eesti suurimaid mootorikütuste jaemüüjaid ning omab ja opereerib 56 täisteenindus- ja 19 automaatjaama ning üht mugavuspoodi. Ettevõttes töötab ligi 700 inimest, neist enamus teenindusjaamades.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757