15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koondunud Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimeheks saab Katre Kõvask

Katre Kõvask
Foto: Julia-Maria Linna
Juulis Konkurentsiameti loal koondunud Tere ASi ja ASi Farmi Piimatööstus juhatuse esimeheks saab alates 15. septembrist üks enim hinnatud tippjuhte, senine Tere nõukogu esimees Katre Kõvask. Ta asub mõlemat ettevõtet juhtima koos Farmi Piimatööstuse senise juhataja Valdis Noppeliga. Valdis Noppel ja Katre Kõvask hakkavad kuuluma nii Tere kui Farmi juhatustesse.

„Katre Kõvaskil on pikaaegne juhtimiskogemus kaubanduse ja toidutööstuse valdkonnas, taon tõestanud end toiduainetesektori erinevatel ametikohtadel tööka ja võimeka juhina,“ sõnas ASi Maag Grupp nõukogu esimees Roland Lepp. „Katre on kindla käega liider, meeskonnamängija. Senise nõukogu esimehena on tal ülevaade Terest ning seetõttu hea stardipositsioon ühendettevõtte juhtimiseks. Koondades Farmi Piimatööstuse Terega võtsime vastutuse Tere käekäigu eest. Meie plaan on ettevõtte tegevuse tõhus jätkamine ning järjepidev kasv. Oleme tänulikud Margit Taltsile, kes Tere piimatööstust edukalt juhtinud on.”

„Tere on pikka aega olnud Eesti juhtivaid ja tuntumaid kaubamärke, mis sattus kahjuks tõsistesse majanduslikesse raskustesse,“ rääkis Tere ja Farmi Piimatööstuse peatne juhatuse esimees Katre Kõvask. „Margit hoidis Teret keerulistes oludes õigel kursil. Tahame uue juhatusega seatud suunda jätkata. Tere ootab kohtult saneerimiskava kinnitamist, et asuda koos Maag Grupiga Tere rahalisi kohustusi täitma – oleme kindlad, et suudame võlgu tasuda oluliselt kiirema graafikuga. Ühtlasi jätkame üheskoos koostööpartneritega tööd mõlema ettevõtte arendamiseks.”

„Farmi ja Tere koondumisel sünnib suurim Eesti kapitalil põhinev piimanduskontsern, millel on väga head kasvuvõimalused, eriti eksportturgudel,” sõnas Kõvask. „Plaanime mõlemas ettevõttes keskenduda tootearendusele ning turustamisele. Koos saame investeerida uutesse tehnoloogiatesse, suurendame lõssipulbri tootmist, toome turule uusi tooteid. Konkurentsivõimet kasvatav ühendettevõte laiendab ka ekspordivõimalusi märkimisväärselt. Mõlemas ettevõttes on eesmärgiks nutikas brändi- ning oskuslik ja konservatiivne finantsjuhtimine, püüdlik turuosa kasvatamise strateegia. Koos Valdisega suudame jõude ühendades pakkuda mõlemale ettevõttele parimat juhtimisalast oskusteavet.”

„Tere meeskonnas ja tootmisüksustes töötavad suure töökogemusega oma ala spetsialistid, tublid inimesed, kes ettevõtte arengusse igapäevaselt panustavad,“ sõnas Tere juhataja Margit Talts. „Viimastel kuudel on meil Katrega olnud tihe ning edukas koostöö, mistõttu usaldan Tere tema kätesse rahuliku südamega.“

„Kahe piimatööstuse koondumine on Eesti piimatööstuse ja piimatootjate jaoks olulist stabiilsust loov sündmus,“ rääkis Farmi Piimatööstuse juhataja Valdis Noppel. „Mõlema kaubamärgi tooted on Eesti kaupluste riiulitel oma koha leidnud ning usun, et koostöös Katre Kõvaskiga saavutame parima tulemuse nii ettevõtte kui tarbijate jaoks. Peamine kasu mõlema ettevõtte jaoks on konkurentsivõime kasv, mida soodustab mahtude suurendamise võimekus ja tugev finantsiline seljatagune. Tahame koos Katre ja mõlema ettevõtte töötajatega üles ehitada Eesti kõige tugevama piimatööstuskontserni.“

Katre Kõvask on kaasaegses ettevõtluses üks tunnustatumaid tippjuhte, ta on 15 aastat töötanud toiduainetesektoris, sellest 10 aastat rahvusvahelise toidukontserni Premia Foodsi  juhatuse liikme ja esimehena. Ligi 2 aastat on ta töötanud Pharma Holding OÜ ehk Südameapteegi juhatuse esimehena.

Maag Grupp esitas selle aasta 15. märtsil Konkurentsiametile koondumistaotluse Tere ja Farmi Piimatööstus ühendamiseks, mille amet rahuldas 4. juulil. Koondumise esimeses etapis jätkab Tere Farmi Piimatööstuse tütarettevõttena.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757