16. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veokimüüja kasvatas käivet ja turuosa

Keil M.A. juhataja Margus Mängel
Foto: Raul Mee
Veokite ja busside müüja Keil M.A OÜ, kes võitis eelmisel aastal Äripäeva jaekaubanduse TOPi kasvatas käivet, aga kasum langes. Samas suutis ettevõte oma turuosa suurendada.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mootorsõidukite müügiga tegeleva Keil M.A. OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal kolm protsenti, 24,41 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum langes 690 782 euro võrra, 1,26 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 47 inimest, see näitaja aastaga ei muutunud. Käive töötaja kohta suurenes kolm protsenti, 519 276 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 11 protsenti, 1870 euroni kuus.

 

"2016. aasta majandustulemusi saab osaühingu Keil M.A. jaoks pidada heaks. Firma müügitulu kasvas ja kasum küll vähenes, aga kasumi absoluutnumbrit võib siiski pidada heaks," kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. "Põhiosa käibest andis MANi veokite ja varuosade müük ning teenindus. Turuosa suurenes 6,6 protsendilt (2015) 9,6 protsendile (2016)."

Ettevõtte omanikud on Helmut Friedrich Georg Keil (56,67 protsenti), Andres Mängel (21,67 protsenti) ja Margus Mängel (21,67 protsenti). Eelmisel aastal võeti ettevõttest 212 000 eurot dividende. Sama summa maksid omanikud endale ka 2015. aastal.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva Infopangas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070