1. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Porto Franco hakkab kerkima

Porto Franco
Foto: Porto Franco
Tallinna südamesse rajatav äri- ja vabaajakeskus Porto Franco sõlmis NOBE ja Kontek Int AS konsortsiumiga lepingu arendusprojekti kolme maa-aluse korruse ning viie maapealse korruse projekteerimise ja betoonitööde teostamiseks. Tööde kogumahu maksumus on ligi 31 miljonit eurot.

Porto Franco juhatuse liikme Rauno Tederi sõnul on keskuse maa-alused ettevalmistavad ehitustööd lõppemas ning sügisel minnakse edasi keskuse põhikonstruktsioonide rajamisega. “Igale arendusele on väga tähtsaks hetkeks, kui konstruktsioonidega hakatakse maa seest ülespoole tulema." Ehitustöödega plaanitakse algust teha käesoleva aasta septembrikuu jooksul. Tederi sõnul annab betoondtöödega alustamine selge sõnumi, et keskuse rajamisega minnakse täiskäigul edasi. "Meie soov on kasutada ära oma unikaalne asukoht, anda Tallinna merealale uus nägu," ütles Teder. 

„Koostöö algus Porto Franco arenduse juures on meie jaoks olulise tähendusega – hindame kõrgelt Porto Franco juhtide usaldust meie ettevõtte kompetentsile ja võimekusele. Samuti on see tähelepanuväärne tunnustus NOBE projekteerimismeeskonnale, kelle välja pakutud nutika projekteerimislahenduse abil suutsime pakkuda arendajale efektiivse, kuid kulusäästliku lahenduse,“ ütles NOBE juhatuse esimees Mait Rõõmusaar.

NOBE ja Kontek Int AS teostatavate projekteerimis- ja betoonitööde mahuks on ligikaudu 77 000 m³. Ehitustegevus saab alguse käesoleva aasta septembris.

Porto Franco on unikaalne kinnisvaraarendus, mis avab Tallinna kesklinna merele, olles pealinna ainus mereäärne ettevõtlus- ja vabaajaveetmise piirkond. Porto Franco arendusse investeeritakse 160 miljonit eurot ning uues mitmefunktsioonilises linnakvaralis on pinda enam kui 150,000 m2.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757