Autorid: Märt Belkin, Kristel Härma • 14. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Klick Eesti on müügis

Klick Eesti juht Marko Kalve
Foto: Erik Prozes
Digikaupade müüja Klick Eesti on Äripäevale teadaolevalt müügis. Konkurendid möönavad, et müügiks on hea aeg ning sarnase mustriga on suuromanikud Armin Kõomägi, Indrek Prants ja Sven Mansberg varemgi äri ajanud.

Klicki juhatuse liige Marko Kalve vihjas, et müümine on jutuks olnud, aga ei kinnitanud ega lükanud ümber väidet, et praegu on ostjat hakatud otsima. “Selles suunas on viimastel aastatel olnud meil arutlusel mitu varianti. Praegu ei ole aga midagi kindlat võimalik öelda, millised nendest plaanidest teoks saavad,” rääkis Kalve.

Vahepeal tõusuteel olnud Klicki kasumlikkus kukkus 2015. aastal, jõudes möödunud aastal poole miljoni euroga miinusesse. Kalve tõdes, et Eesti on väga väike turg ja siin on palju tegijad ning kõik võitlevad enda koha eest. Ta ütles, et kuigi nende internetipoe müük kasvab, on tunda kõige suuremat konkurentsi nii kohalikelt internetipoodidelt kui ka väljastpoolt. “See trend kindlasti jätkub.”

“Turuolukord vajab pidevat kohanemist ja oleme juba edukalt teinud ettevõttes mitmeid muutuseid,” jätkas Kalve ja märkis, et selle tulemusel on nende tänavused tulemused “tublisti paremad kui eelmisel aastal”.

Kalve sõnul arendavad nad oma veebipoodi kindlasti edasi, aga kogu müük lähiaastatel kindlasti veebi ei liigu. “Järgmisel aastal on plaanis sulgeda üks pood, aga see on jaekaubanduses täiesti tavaline tegevus,” rääkis ta ja lisas, et neil on praegu üle Eesti üle 20 poe ja nende fookus on füüsilistel poodidel. “Pikas perspektiivis on loomulikult võimalik, et mõni pood tuleb veel sulgeda, aga hetkel pole see aktuaalne.”

Loe Äripäevast, mida konkurendid olukorrast arvavad.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757