Autor: Maarit Eerme • 12. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmann: Kampaaniad ei kao kuhugi

Hullud Päevad
Foto: Scanpix/ Liis Treimann
Stockmann Eesti turundusjuht Mari Villem rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et ta ei usu, et kampaaniad ära kaovad, vaid tarbijatele tuleb pakkuda vajalikke igapäeva asju.

Villemi sõnul ei torma inimesed enam nii meeleheitlikult kampaaniatoodete poole ning käituvad mõistlikumalt. „Hullust on vähem ning inimesed on teadlikumad,“ ütles ta. Lisades, et neil on Hullude Päevade kampaanias asju, mille nimel tormatakse ning kampaania esimesel päeval oli näha, et mingitele teatud toodetele oli suur tung ning need müüdi loetud minutitega läbi. „See kinnitab ka seda, et pakkumised on head.“

Inimesele läheb Villemi hinnangul rohkem korda asjade sisuline kvaliteet. „Inimene otsib head ja kvaliteetset toodet hea hinnaga.“ Ta rääkis, et tullakse otsima tuntud kaubamärke heade hindadega.

„Keskmine ostukorv on ka läbi aastate kasvanud. Ma ei ütle, et iga kord on see suurem, kuid viimaste aastate trend näitab, et see on kasvanud,“ kommenteeris Villem. Ta lisas, et eks see kvaliteetsem brändikaup maksab ka rohkem ja see teeb numbri suuremaks.

Villem rääkis, et on näha, kuidas inimesed tarbivad targalt. „Tullakse küll kampaania ajal, aga sellel perioodil ostetakse oma igapäevaseid tooteid hea hinnaga.“ Ta ei usu, et kampaaniad hakkavad ära kaduma, vaid tuleb kaasa minna tarbija ootustega ja pakkuda talle vajalikke asju, mida ta saab targalt tarbida.

Alates 1. veebruarist on Stockmanni kõik kilekotid tasulised ning eelmise aasta Hulludest Päevadest alates ka kampaania kilekotid. „Üllatav on näha, et väga paljud kasutavad enda kaasa võetud kotte või riidest poekotte. Inimesed on tänulikud,“ sõnas Villem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070