Autor: Kaubandus.ee • 3. jaanuar 2019

Maxima juhiks Eestis nimetati Marko Põder

Marko Põder, kes on töötanud alates 2018. aasta septembrist ettevõtte ajutise tegevjuhina, nimetati 3. jaanuaril uueks juhatuse esimeheks. Temast sai ühtlasi ka Maxima Eesti uus alaline tegevjuht.

Tegevjuhi valikuprotsess viidi läbi koostöös juhtivtöötajate värbamisagentuuriga. Valiku viimases etapis osales neli kandidaati.

Enne Maxima Eesti juhatuse esimeheks ja tegevjuhiks saamist töötas Marko Põder kaks aastat ettevõttes operatsioonide direktorina (COO) ja juhatuse liikmena. Tal on enam kui 10-aastane kogemus jaemüügisektoris. Marko Põder õppis Riias Stockholmi Kõrgemas Majanduskoolis (SSE Riga) jaemüügi juhtimist ning ta omab EBS-i (Estonian Business School) diplomit juhtimis-coaching‘us.

„Uue Eesti tegevjuhi valikul hindasime kandidaadi motivatsiooni, tema visiooni ettevõtte jaoks ning kogemusi jaekaubandussektoris. Oluline eelis, mille Marko toob, on asjaolu, et ta tunneb organisatsiooni ning on hästi kursis selle tugevuste ja väljakutsetega. Ma usun, et see eelis ja lisaks tema laialdane kogemus Eesti jaekaubandussektoris aitavad Maxima Grupil ambitsioonikaid eesmärke saavutada,“ ütleb Maxima Grupi juhatuse esimees ja tegevjuht Dalius Misiūnas.

„Eesti ühe suurima jaemüügiketi juhtimine on huvitav tööalane väljakutse. Minu prioriteediks on tagada ettevõtte jätkusuutlik kasv, keskenduda klienditeeninduse kvaliteedile ja organisatsiooni sisekultuurile,“ ütleb Maxima Eesti uus juhatuse esimees Marko Põder.

Maxima Gruppi kuuluvad Maxima jaekauplustekett Balti riikides, Stokrotka jaekett Poolas, T-Marketi kett Bulgaarias ning Baltimaades tegutsev e-toidukauplus Barbora.

2018. aasta juulis andis rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's Maxima Grupile krediidireitingu BB+ stabiilse väljavaatega. Maxima Grupist on saanud esimene erakapitalil põhinev firma Baltikumis ning üks väheseid jaemüüjaid Ida- ja Kesk-Euroopa regioonis, mis on saanud ja avalikustanud rahvusvahelise krediidireitingu. 2018. aasta septembris väljastas ettevõte edukalt 300 miljoni euro väärtuses 5-aastaseid võlakirju.

Maxima Grupp kuulub Vilniaus Prekyba Gruppi, mis on üks suurimaid jaekaubanduse kontserne Baltikumis ning Kesk- ja Ida-Euroopas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070